Anna Palet

Del 14 al 17, a Vilanant i Taravaus, tot un seguit d’actes a la fresca, com el pregó de l’actriu Bertran, música de la Montecarlo, sopars festius, remember dels 80 i havaneres. 

- Què representa la festa d’agost per al municipi?
La Festa d’Estiu engloba uns dies festius entre els municipis de Vilanant i Taravaus. Es proposen, com és habitual, activitats per a tothom i, sobretot, programades al vespre, per gaudir de la fresca a ple estiu. Enguany, s’ha volgut potenciar un únic espai: la Plaça Major. Tal com es feia fa anys, es vol recuperar la celebració al cor del poble, amb el ball i les activitats a la plaça.

- Què t’agradaria mencionar, amb especial atenció, del programa?
Sobretot l’inici, el dia 14, amb el pregó de l’Anna Bertran, coneguda actriu catalana, i el posterior concert amb la gran orquestra Montecarlo. Però no podem passar per alt tota la resta. L’endemà, dia 15, en honor a Santa Maria, serà el torn per a les imperdibles tradicions d’ofici religiós, juntament amb sardanes i ball de tarda. En el tercer dia hi ha programat el gran sopar de festa major, previ a la festa dels anys 80 que hi haurà a la nit. Finalment, el dia 17, la festa conclourà a Taravaus, com els últims anys, amb la botifarra i cantada d’havaneres, quelcom que la gent ens demana any rere any que no es perdi; bàsicament per la familiaritat de la vesprada, amb gent de totes les edats passant una bona estona.

- Com encares aquest nou mandat?
Doncs amb la fermesa de tirar endavant tot el que hem treballat en l’última legislatura, ara amb algun nou membre a l’equip de set regidors juntament amb els set suplents que ens ajudaran molt. Materialitzarem l’arranjament de l’entrada del poble, unes obres que aviat començaran, per tal d’obtenir un espai més agradable, amb el nom del municipi. També s’executarà un camí paral·lel a la carretera, per al correcte passeig dels vianants, ben condicionat i amb el corresponent enllumenat. Entre altres espais que volem embellir, hi ha el parc infantil al costat del local social i el projecte de la Rectoria. En referència a Taravaus, tenim la mirada posada en diferents carrers i espais, per asfaltar-los i solucionar problemes de pluja, un cop es facin efectives certes subvencions.

Vilanant Festa Major