Tradicions, ball i vi de km 0 a la festa de Delfià

Dominique Montiel, satisfeta, ens presenta una nova edició de la festa major de Delfià, recuperada els últims anys, en bona part per com l’havia gaudit ella de petita.

Tal com ja és sabut en els últims estius, concretament durant la primera quinzena d’agost i coincidint amb Sant Romà, Rabós i el seu veïnat de Delfià fan realitat la recuperació d’aquesta festivitat. La festa al barri Delfià serà el divendres 9 d’agost. “Malauradament, els últims anys, hem hagut de passar la festa a dissabte, a causa de la pluja, deslluint sobretot el sopar i el ball de nit, ja que els dissabtes d’agost la comarca compta amb moltes festes majors potents. Confiem que enguany el temps ens acompanyi i gaudim d’una bona diada”, comenta l’alcaldessa Montiel.

El programa pràcticament no varia dels anys anteriors, per seguir amb les tradicions que han tingut bona resposta en les darreres edicions. La missa en honor al seu patró tindrà lloc a les 11 del matí. Posteriorment, a la tarda, dues activitats pràcticament paral·leles: l’audició de sardanes i la jornada de portes obertes al Celler d’en Guilla. Precisament, el celler en qüestió, com a novetat, obsequiarà a les famílies assistents al sopar amb una ampolla del seu vi negre.

Quant a la fórmula per a l’hora del ball, aquesta serà idèntica a l’any passat: amb servei de bar i amb la possibilitat de reservar, durant el mateix dia de la festa (no abans), taules i cadires. Qui no arribi a temps, té la possibilitat de portar-se’n de casa sense cap inconvenient.

A banda de la festa, Montiel, en referència a tot allò proposat en el programa electoral, recorda que ja s’hi està treballant amb consciència. “Com ja he anat dient, bona part dels projectes fan referència a actuacions que, en teoria, són petites però que a la vegada són potents i necessàries”. A més, l’alcaldessa afirma que: “Seguiré sent propera als meus veïns, per tal de tractar els seus problemes quasi personals, quelcom que sempre m’ha agradat de fer”.

Rabos DELFIA