Sílvia Barris Roca

Dins l’organigrama de l’equip de govern llançanenc, Sílvia Barris Roca (PSC-CP), la 2a Tinent Alcalde, assumeix Atenció al Ciutadà, Serveis Municipals, Paisatge Urbà, Medi Ambient i Salut.

- Com s’han desenvolupat aquests dies festius a Llançà?
Un any més, com va sent habitual, la Confraria i l’Ajuntament ha anat de la mà a l’hora d’organitzar i supervisar les Festes del Carme. Per tant, s’ha seguit el procés de sempre: des de l’últim trimestre de l’any passat, s’ha treballat per tenir un programa intens i variat, amb grups musicals, havaneres, jocs per la mainada, travessa del Carme... i com no, els focs artificials, que un any més han tornat a tenir una gran afluència de públic.

- Per tant, quina és la vostra valoració?
Des del consistori valorem molt positivament que no hi hagi hagut cap aldarull i que hagin estat uns dies engrescadors, amb molta participació. En referència a la instal·lació i aplicació del Punt Lila, haig de dir que ha estat un èxit: en cap dia no hi ha hagut cap incidència de violència masclista i el material s’ha repartit molt bé a tothom que s’ha interessat i apropat a la carpa. Cada dia el programa ha comptat amb propostes destacades: la festa del divendres, la Processó de la Verge del Carme, els focs, com ja he comentat...

- A banda de la festa, quins projectes, referents a la teva àrea, convé destacar?
En medi ambient, conscienciar-nos que la millor prevenció contra incendis és mantenir les franges forestals, terrenys i parcel·les, tant urbanes com particulars, netes i cuidades. Un altre projecte que vull mencionar és el dels “horts urbans”, que anirà molt lligat amb “Viles Florides”: són projectes a llarg termini i en els que cal fomentar i potenciar molts aspectes, des de la reducció i aprofitament de l’aigua fins a la conservació de tots els espais verds i el mobiliari urbà, amb l’objectiu d’embellir però alhora reduir la despesa habitual. En referència a les brigades municipals, abans de res cal esmentar que la seva tasca és de les més importants i que repercuteix directament en totes les activitats i actuacions que es desenvolupen en el poble. Tanmateix, cal no oblidar-se del “dia a dia”, de les petites coses, que són tant o més importants que la resta, si el que pretenem és aconseguir un Llançà net, curiós i amb encant. Pel que fa a salut, passat l’estiu estudiarem noves propostes, però ara per ara donarem continuïtat als projectes que vaig començar a l’anterior mandat: els Tallers d’Estimulació Cognitiva, de Memòria (Casal Cultural del Port) i el Taller de Dol i Gestió Emocional, tallers amb un nombre important d’usuaris i molt necessaris per a la població.