Després de l’èxit del sopar popular, arriba la Festa Major

De nou, la presència de La Selvatana el dia 14 és l’acte destacat del cartell de la festa major, com explica Jaume Mesas, regidor vilabertranenc.

- Com valores, en general i personalment, l’inici d’aquesta nova legislatura?
Segueixo com a regidor, bàsicament perquè és positiu formar part d’un equip ben consolidat i, el més important, format per molt bons companys, amb vocació pel poble. Poder seguir els mateixos al capdavant del consistori permet seguir amb la línia continuista dels últims 4 anys, que crec que ha estat bona. Sempre hi poden haver errors i coses millorables, però la feina d’equip que realitzem és inqüestionable.

- Com valores els actes d’estiu al municipi?
El plat estrella, el sopar popular, va tornar a ser un èxit, superant els 400 comensals. La feina dels voluntaris va ser molt bona i, en general, penso que la gent va sortir satisfeta, també amb el bon concert de Les Anxovetes. Compto que el xou dels mariachis (del dia 10), per engegar els actes de la festa, tornarà a tenir molt de públic. El dia fort, el dia 14, tornarem a comptar amb la gran orquestra Selvatana, que esperem tenir, de nou, ple assegurat, tant en les sardanes i el concert de tarda com el ball de nit. Per Santa Maria, rematarem amb la tradició: ofici solemne, sardanes i ball. Així tancarem l’agost, però ja pensant en la fira de la poma del mes de setembre, que farem coincidir amb la inauguració del nou magatzem municipal.

- Com t'agradaria que evolucionés Vilabertran aquests 4 anys, quant a la teva àrea d'esports?
Com bé se sap, la meva àrea està en situació difícil: en l’anterior legislatura, la cartera d’esports va sortir molt castigada, amb la desaparició de l’equip amateur de futbol del poble. És una llàstima, però sense tenir futbol base i recursos és molt difícil mantenir el futbol de regional, i encara més amb pobles propers com Figueres, Peralada i Llançà, que s’emporten tota la mainada. Espero que l’activitat dels veterans no s’aturi, els quals s’encarreguen del manteniment de les instal·lacions esportives.

Vilabertran Festa Major