Sònia Sarola

Conversem amb Sònia Sarola, regidora del consistori llançanenc (Junts per Llançà). Els temes de Cultura, Benestar i Voluntariat i Associacions passen per les seves mans.

- Com valores l’inici d’aquest nou mandat?
Amb companys d’equip solem dir que a finals de curs ja farem les valoracions oportunes, per tal de veure quins han estat els punts forts i quins són els punts que cal millorar. A priori, però, si em demanes per l’inici del mandat, et diré que ha estat positiu; tenim un pacte de govern amb el Partit Socialista, on compartim aspectes dels nostres programes electorals, i on hi ha una bona entesa. Ara iniciem una nova etapa al govern municipal i el que destacaria és la il·lusió i les ganes de treballar per part de tots els membres de l’equip de govern.

- Què cal destacar de l’actualitat municipal durant la temporada d’estiu?
Si es repassa l’agenda cultural, es pot veure que pràcticament cada dia hi ha alguna cosa a fer al municipi, però no és només ara perquè estem en temporada estival, sinó que la nostra aposta per la cultura i per presentar propostes per a tots els gustos i totes les edats la mantenim tot l’any.

És cert que a l’estiu es pot apostar per a un altre tipus de propostes. En un espai de poc temps, tenim moltes propostes, tant des de l’Ajuntament com des de les entitats municipals: això fa que Llançà sigui un municipi molt dinàmic, el qual pretenem que ho sigui durant tot l’any, sent aquesta una de les nostres principals apostes.

- Com t’agradaria que evolucionés Llança, els propers 4 anys, en temes de cultura i benestar?
Culturalment, la nostra intenció és continuar creixent i continuar oferint una proposta cultural atractiva per totes les edats i tots els gustos. Treballarem per consolidar les propostes incipients, reforçarem les que ja funcionen i buscarem noves propostes. Llançà és un municipi culturalment molt actiu, on el teixit associatiu és un dels motors imprescindibles. Per aquest motiu, cal seguir al costat de les entitats, tot recolzant la seva activitat i treballant conjuntament, per tal que Llançà esdevingui com un referent cultural.

En relació a l’Àrea de Benestar, d’una banda, tenim un projecte molt important i molt demandat per la ciutadania: la Residència Geriàtrica amb Centre de Dia. Actualment, disposem d’un Centre de Dia, però ens cal una infraestructura com aquesta per tal de poder oferir aquest servei. És quelcom cabdal, i així ho hem entès des del govern municipal. És una de les prioritats i treballarem en aquest sentit. D’altra banda, tenim el projecte de la Residència de Can Marly, que també suposarà una important infraestructura de la qual la gent gran es pugui beneficiar. L’altre atractiu important que tenim al nostre municipi i que cal seguir potenciant i promocionant són els Casals de la Gent Gran.

En resum, vull imaginar-me un Llançà amb unes infraestructures que garanteixin els serveis òptims pel benestar de les persones.