Mónica Lucena: Treballem sobretot per treure el talent de cadascú

Mónica Lucena, ballarina i cantant, dirigeix la seva pròpia escola de dansa i cant, amb seus a Roses (c/Puig Sacalm, 11) i Figueres (c/Empordà, 22). Va obrir, ja fa anys, per tal d’oferir una formació integral en dansa, cant i interpretació. Les inscripcions per al nou curs són obertes, presencialment a Roses (de 17 a 20 h) o via telèfon (626547281) i xarxes.

- Explica’ns una mica com són les teves dues escoles:
L’escola de Roses és la que funciona des de fa més temps. S’hi imparteixen classes de totes les disciplines, tant de cant com de ball. L’escola de Figueres any rere any va creixent: per aquest curs, obrirem molts més grups, per abraçar, per exemple, tot el que fa referència al teatre musical i oferir danses de molts més tipus i per a totes les edats. A les nostres escoles, tenim alumnes tant de 3 anys com de més de 70.

- Com es fa la distribució dels grups?
Intentem oferir, sempre que sigui possible, un ampli ventall de possibilitats. Evidentment es té present, en un primer moment, l’edat, però moltes vegades algú pot tenir nivell per anar amb algú d’un curs superior. Per això sempre m’agrada tenir contacte amb les famílies i tenir entrevistes personals, sobretot quan algú es vol apuntar amb nosaltres.

- Quan vas decidir obrir la teva escola?
Fa ja més de 20 anys. Per una raó molt simple: quan jo em vaig formar, m’havia de desplaçar molt per a poder rebre una formació integral. Així doncs, volia que en un mateix espai, els alumnes poguessin formar-se en diverses especialitats. Alumnes que he tingut (ballarines i cantants) són actualment professionals o treballen a l’Institut del Teatre. Evidentment cal dir que, si bé sóc la directora i la cara més visible del projecte, sense el bon equip que em rodeja tot això no seria possible. Cadascú en la seva disciplina, tots ells són essencials: Maite Cervera, Anna Gratacós, Fàtima Ayats, Maria Kempkes, Laura Sanmiguel i Noélia Alcaraz.

- S’ha de considerar el cant l’activitat estrella de la teva escola?
No precisament, ja que com dic la meva intenció és proporcionar ensenyament en les tres branques: dansa, cant i interpretació. Tanmateix, la bona trajectòria d’alguns alumnes nostres per La Voz i La Voz Kids evidentment té un pes mediàtic important.

- Quin és el secret per fer triomfar els vostres alumnes?
Sempre intento compartir la meva experiència, sobretot la meva participació a Lluvia de estrellas. La meva veritable vocació és treure el talent de cada alumne. El meu nebot, l’Aray, n’és un exemple: segon a La Voz Kids de fa dos anys, ara amb dos discos i fa pocs dies cantant amb l’Orozco. L’any passat, la Maria i l’Edurne també van arribar lluny. Bàsicament preparem els càstings com si fossin un joc que cal gaudir. Sembla que funciona: de tots els presentats, 90% han passat els càstings.


ESCUELA BAILE GIRONA
C. Empordà, 22 - 17600 FIGUERES
C. Puig Sacalm, 11 (Bajos) -17480 ROSES
https://www.escuelabailegirona.com