Bibiana Cortada

Entrevista a Bibiana Cortada per l'Especial Dia de la Dona Treballadora.

Bibiana Cortada compagina la seva feina, de jornada partida, amb la regidoria de Vilabertran, sense passar per alt, en cap moment, els seus dos fills.

- Defineix breument el teu dia a dia, en referència a les teves tasques laborals:
Treballo a correus, actualment amb jornada partida, ja que sóc cap de repartiment i tinc carters treballant de tardes els quals he de coordinar. No tinc un horari fix, sinó que depenc del volum de feina, fet que m'ajuda a compaginar la vida laboral amb la familiar i la regidoria de l'Ajuntament de Vilabertran. 

- Com descrius, actualment, un dels temes de moda: la conciliació familiar?
Molt complicada, tot i tenir l’horari flexible que comento. El dia a dia amb dos fills d’11 i 13 anys és complicat, amb l’escola i, sobretot, amb les activitats fora d’ella... Tot requereix temps i desplaçaments. El problema es fa gran, és clar, quan algun dels fills, malauradament, es posa malalt i s'han de fer malabarismes per arribar a tot, o bé prioritzar. 

- Té facilitat la dona per ser empresària actualment?
Tinc molt clar que actualment la dona no té cap facilitat per ser empresària. Tot suma esforç i temps; si la família i parella ofereix ajuda és molt més portador, però si has de tirar amb tot tu sola, és una missió quasi impossible. 

- Creus que el rol de cada membre de la parella ha canviat en els últims anys (feines domèstiques, cura dels fills...)?
Sí, per sort crec que els rols de la família cada cop s'adapten més a les necessitats de cada situació. És bo adornar-se que avui dia les dones poden fer més fora de casa, ja que els homes ajuden més que no pas històricament amb els fills i les tasques domèstiques. Tot i això és un procés de canvi lent, que fa que el nostre dia a dia, com a dones, no deixi de ser complicat.