Cristina Brugués

Treballadora al Col·legi de Psicologia de Catalunya, fundadora de l’Imagina Kids de Figueres, directora a l’Autoescola CLUB i figura important a la també autoescola Xaloc de Figueres. Així es podria definir a la polivalentíssima Cristina Brugués.

- Defineix breument el teu dia a dia, en referència a les teves tasques laborals:
Normalment em llevo d’hora, a quarts de set. En aquest moment, la feina que realitzo és de les més importants del dia; per la meva manera de ser, a primera hora és quan funciono millor. Just després de llevar-me sempre elaboro una llista de prioritats i tasques a realitzar durant el dia en qüestió: on he d’anar, amb qui m’he de reunir... Després, m’anoto reptes personals, possibles millores d’empresa. Això últim ho faig els dies en què estic més positiva i més creativa, no sempre! També aprofito per llegir algun article. Entre 8 i 9, estic amb i per a la mainada. A partir de les 9, llegeixo i contesto mails o Whatsapps pendents. Quant a la resta del matí, em dedico a l’oficina i a coordinar el treball en equip a les diferents empreses i localitats on treballem. A les tardes, segueixo amb la feina, tot i que és quan busco més flexibilitat, per poder assistir a reunions i fer feines més de disposició i servei.

- Com descrius, actualment, un dels temes de moda: la conciliació familiar?
Pregunta important, aquesta, tot i que és molt, molt personal. Quan en parlo amb altres mames i papes, tothom matisa molt el terme. Cadascú té la seva visió. Personalment, penso que és un dels reptes més grans que hi ha avui dia. Tot i la diferència horària de cadascú, penso que tothom ha de buscar tenir un bon equip a prop seu, tant a la feina com a casa. I fer partícips als infants, que no sempre se’ls tenen en compte! Si bé porten molta feina i et canvien la vida, a grans trets ho fan en positiu, sobretot per l’aprenentatge que en treus! Com a professional, m’agrada molt analitzar el terme de la conciliació.

- Té facilitats la dona per ser empresària actualment?
Sempre n’hi podrien haver més... De ben segur que no seria difícil fer ràpidament una llista de possibles facilitats. Tanmateix, com a psicòloga, sempre afirmo que ser mare (i pare!) implica, en molts casos, tenir posteriorment un rendiment més alt a l’hora de buscar estratègies i organitzar el teu dia a dia. Si ho saps aprofitar, ser mare t’aporta moltíssim, pot arribar a tenir un valor incalculable a l’hora de fer rutllar una empresa i ser emprenedora.

- Creus que el rol de cada membre de la parella ha canviat en els últims anys?
Crec que sí, perquè ja fa anys que la majoria del nucli familiar és o intenta ser actiu. Per tant, és evidentment que tothom ha de prendre consciència de les feines domèstiques. Tanmateix, com a tot, sempre depèn molt amb qui en parlem. Com he dit abans, assolir un bon equip a prop teu fa que sigui més fàcil de tirar endavant. Amb tot això no vull dir que la situació sigui ideal; sempre desitgem que tot vagi millor, que hi hagi canvis progressius. Per exemple, a veure si els horaris pateixen avenços positius... De moment, no oblidem prendre’ns temps tot sovint, per així organitzar-nos de la millor manera.