Judith Cardoner

Judith Cardoner, actual regidora de Sanitat de Santa Llogaia, ens parla de les seves experiències en l’àmbit de la infermeria, on creu que no hi ha excessives diferències de gènere.

- Comparteix-nos, breument, les tasques que t’ocupen el teu dia a dia:
Actualment, m’estic especialitzant en el camp de la infermeria. Sóc estudiant i de moment no treballo periòdicament, tot i que durant la temporada estiuenca sí; l’estiu passat vaig treballar de caixera en un supermercat.

- A grans trets, perceps diferències entre homes i dones en el teu àmbit d’estudi?
En l’àmbit de la infermeria, en el qual, laboralment, només hi he fet pràctiques, no he notat que hi hagi importants diferències. Si entrem en detall, potser sí que és veritat que, d’una banda, la majoria d’infermeres són dones, però d’altra banda, en els treballs més forçosos, més físics, tenen més presència els homes. Hi ha, d’alguna manera, doncs, un cert equilibri.

- En les èpoques en què les responsabilitats laborals t’han ocupat temps, has trobat espai per a tu i/o els teus?
La veritat és que sí. Penso que, en les èpoques que la feina m’ha ocupat molt de temps, he sabut organitzar-me prou bé per no perdre el contacte ni amb les meves amistats ni amb la meva família.

- Conclou amb una frase del que per a tu suposa o t’agradaria que suposés el Dia Internacional de la Dona Treballadora del Dia 8 de març:
Personalment, la meva opinió és que suposa un avanç constant cap a la lluita per a la igualtat entre els dos sexes.