Sònia Brugué

Sònia Brugué, de l’Agència Mediterrània de Llançà, la principal encarregada de seguir fent créixer un negoci familiar que compta amb unes quantes dècades d’història, també ens parla del 8-M.

- Comparteix, als lectors de la Revista, les tasques laborals que t’ocupen el dia a dia:
Estic al càrrec d’aquesta empresa familiar, agència amb 60 anys d’història, la qual ja era del meu avi. Així, em dedico, juntament amb la resta de l’equip, a tot el que gira entorn de l’administració de finques i al lloguer d’apartaments.

- A grans trets, perceps diferències entre homes i dones en el teu àmbit laboral?
En el meu àmbit no, penso que està bastant repartit i que podem trobar un nombre similar d’homes i dones que hi treballen o tenen càrrecs de responsabilitat. A la nostra empresa, però, només som dones, si bé no és per cap motiu concret; som una empresa familiar i així ha succeït.

- Tot i les teves responsabilitats laborals, trobes temps per a tu i/o la família?
Sí, la meva opinió és que trobar temps és qüestió de voler-lo trobar. Si bé cada cas és diferent. Personalment també cal dir que tinc un bon horari i això, és clar, també afavoreix. Però l’actitud és el més important.

- Conclou amb el que per a tu suposa o t’agradaria que suposés el Dia Internacional de la Dona Treballadora del Dia 8 de març:
No sóc gaire partidària d'això del "Dia de ...", que ara està tan de moda i cada dia és el dia d'alguna cosa. Tanmateix, si he de transmetre la meva opinió referent al 8-M, sense cap mena de dubte desitjaria que acabés desapareixent, perquè si hi hagués igualtat (cosa que confio que millorarà a cada generació), no caldria tenir un dia com aquest, i significaria que s’hauria normalitzat la situació cap a una equitat sempre necessària.