L'alcaldable, Héctor Amelló, assegura que "controlarem tots els contractes menors perquè siguin més transparents i atorgats amb objectivitat".

L'alcaldable de Ciutadans (Cs) a Figueres, Héctor Amelló, ha fet públic aquest matí durant una visita a la carpa instal·lada a la ciutat que "posarem fi als nomenaments a dit, l'endollisme i al clientelisme a l'ajuntament de Figueres". Per això, ha anunciat que revisarà els contractes menors i les subvencions concedides fins al moment "per a verificar la seva legalitat a través de comissions de contractació" i també realitzarà "una auditoria de tots els serveis externalitzats".

Amelló ha assegurat que Ciutadans "té un ferm compromís amb la transparència" i per això ha anunciat la creació d'un portal de consulta on es publicarà la documentació dels costos dels serveis i tots els comptes financers; "l'eliminació de tota ombra de corrupció en els contractes públics de l'ajuntament"; l'auditoria, despolitització i agilització dels programes de subvencions; la creació d'un registre públic de contractes i subvencions atorgades i rebudes; i la publicació de tots els llocs de treball de personal eventual adscrit als gabinets municipals.

"El que volem és la regeneració democràtica de l'ajuntament de Figueres perquè els ajuntaments no poden ser les agències de col·locació dels partits separatistes que han fomentat el clientelisme en licitacions i contractes menors", ha remarcat abans d'afegir que des de Ciutadans "posarem fi a aquestes pràctiques amb mesures que ressaltin neutralitat i objectivitat de la institució".