Meritxell Ibarz, regidora de cultura de l’Armentera

La tradició carnavalera existeix a la nostra terra des dels inicis del segle XVII, és una festa apreciada que aporta una càrrega simbòlica i emocional i que serveix per cohesionar el poble.

Diu la cançó popular catalana:

“Ara arriba Carnestoltes
tots sortim a donar voltes
ens posem una disfressa;
cantem, ballem i fem fressa”

Meritxell Ibarz, regidora de cultura de l’Armentera, ens recorda que “el carnaval és una festa popular on tot el poble hi participa, la gent gran s'encarrega de fer l'arròs popular i de netejar, l'AMPA porta les activitats del dissabte a la tarda i la barra del diumenge i el Futbol fa un sorteig el diumenge. Fa molts anys que se celebra, ni durant la Guerra Civil es va aturar. Antigament, la gent del poble era la que aportava els ingredients per fer la sopa, es feia al Carrer del Puig i es donava a la plaça Catalunya, abans anomenada la Plaça del Sarau”.

Un any més, ens deixarem captivar per la festa pagana de Carnestoltes, organitzada per l’ajuntament de L’Armentera, l’AMPA Fluvianets, club de futbol de L’Armentera i veïns, la qual comença el dissabte 10 de febrer a les 15:00h, amb la neteja de la sèpia a l'Escorxador Municipal. A les 17:00h, a la Sala Nova, veurem una desfilada i actuació infantil a càrrec de “Jaume Ibars”. Seguidament, xocolatada per a tothom.

El diumenge 11 de febrer, a les 13:00h, sardanes amb la Cobla Osona a la Pista Poliesportiva. A les 14:00h, repartiment de la Sopa (hi haurà servei de bar). I per finalitzar la festa, a les 16:00h, es ballaran sardanes amb la Cobla Osona.