Sònia Martínez ens repassa l’actualitat municipal

L’alcaldessa de la Jonquera ens comparteix les seves impressions, pocs dies abans d’iniciar la campanya d’estiu. El municipi rep, de mitjana, uns 7 milions de visitants a l’any, la majoria francesos.

- Què cal destacar referent a l'actualitat municipal?
Els nostres eixos prioritaris són les polítiques per millorar la seguretat ciutadana, les persones i la millora dels espais públics. Quant a projectes engegats, ens sentim molt satisfets, per exemple, amb l’anomenat I-Música. Entre l’institut, l’escola de música i l’Ajuntament hem aconseguit que els infants de primer i segon d’ESO tinguin accés a la pràctica musical amb instruments de corda i vent. Des dels seus inicis, hem pretès que el projecte fos un element d’inclusió social, així com la transmissió de valors com el respecte, la convivència, el compromís, el treball en equip, la confiança, etc.

- Quins projectes hi ha previstos fer realitat a curt termini?
En aquests moments s’està executant la reforma del carrer Major, una obra, sens dubte, necessària. S’instal·laran càmeres de seguretat, l’arribada de la fibra òptica, així com la nova il·luminació. La millora dels parcs infantils també és una realitat: actualment s’està acabant el parc de davant de la llar d’infants. Paral·lelament també s’està redactant el projecte del Parc d’en Lloveras, amb les propostes dels alumnes de sisè del CEIP Josep Peñuelas del Río, durant el Consell d’Infants. Al carrer Albera, amb el nou aparcament, resoldrem la problemàtica d’estacionament al nucli antic. A la zona del riu, s’estan realitzant feines de dragatge, retirant sediments i recuperant les lleres. Finalment, també val la pena comentar que aviat urbanitzarem l’entrada de la Jonquera: d’aquesta manera serà més atractiva i estarà a punt per instal·lar, a curt termini, la nova comissaria de Mossos d’Esquadra.

- Ja queda menys d'un any per a les eleccions municipals. Hi haurà notícies aviat?
Ara mateix, la nostra prioritat és executar tots els projectes iniciats, però és cert que d’aquí a uns mesos tindrem les eleccions municipals. Per tant, abordarem aviat aquest tema. Ganes de seguir treballant per la Jonquera no me’n falten, de la mateixa manera que a altres persones del meu grup. Així doncs, en els pròxims mesos haurem de decidir qui donarà continuïtat al nostre projecte polític.