Agnès Lladó, cap d’ERC: 'S’ha de creure en allò que creem'

Una treballadora més, honesta, humil, sempre amb ganes d’aprendre i d’afrontar reptes. Així es defineix l’Agnès Lladó, la candidata d’Esquerra Republicana a Figueres per a les eleccions municipals de l’any vinent.


- Com descriuries la teva relació amb Figueres?
Jo sempre he dit que n’estic enamorada. Figueres sempre ha estat la meva ciutat, on em sento totalment identificada. Si vaig decidir ficar-me en la política figuerenca, és pel meu fort sentiment de pertinença cap a la ciutat, perquè sempre pretenc sumar en positiu i, en aquest cas, vull sumar per Figueres. Unir-me amb els ciutadans per així construir plegats: sempre dic que s’ha de creure en allò que creem.

- Quines línies de treball cal destacar del projecte que encapçalaràs?
D’una banda, i per sobre de tot, cal una transformació econòmica i social. Tal com mostren els estudis, a Figueres el 47,8% de la població forma part del col·lectiu amb alt grau de risc d’exclusió social. A l’hora de formar-se, manquen opcions. Penso que els figuerencs i les figuerenques haurien de poder decidir que es volen quedar aquí: massa sovint el talent s’escapa de la nostra ciutat.

D’altra banda, Figueres necessita una metamorfosi urbanística, és primordial que s’actualitzi la planificació que tenim. També volem apostar per una major cohesió de barris. A més, és important que a les regidories es deixin de banda els personalismes, hem de treballar per a fer realitat reptes col·lectius. En definitiva, hem de treballar per aprofitar el potencial que té la ciutat: Figueres hauria de ser un referent a Catalunya.

- Com defineixes l’equip que et rodejarà?
Sobretot: transversal, integrador i innovador. Vull que sigui gent amb la qual la ciutadania se senti representada. Una clara mostra d’això és l’entrada de Jesús Quiroga com a número 2: ell és una persona que ha treballat molt per Figueres, deixant un gran llegat sobretot social. Estic contenta perquè a l’equip hi haurà gent molt preparada i compromesa.

- Com t’imagines la ciutat de Figueres, si governa ERC?
Doncs amb molta més cohesió social, és a dir, una ciutat molt més inclusiva. També voldria que l’Ajuntament fos un referent i representés a la seva gent. Resumint: m’imagino una ciutat més propera, molt transparent i més ordenada.