Júlia Gil

Conversem amb Júlia Gil, per tal de valorar el seu primer any com alcaldessa d’Avinyonet de Puigventós, així com l’actualitat referent al poble, mesos abans de les eleccions municipals.

- Com valores el primer any al capdavant de l'Ajuntament?
El valoro molt positivament. Al llarg d’aquest any, he volgut escoltar tothom per poder treballar, en la mesura del possible, pels interessos i el bé comú del municipi i de les persones que hi viuen. Hem continuat treballant per portar a terme actuacions i projectes que han de millorar la convivència i la qualitat de vida dels nostres vilatans. La proximitat i el diàleg ha estat i seguirà sent el principal compromís d’aquest Ajuntament.

- Com encares les municipals del 2019? Quin equip t'envoltarà?
Amb molta il·lusió i amb moltes ganes de seguir treballant per Avinyonet de Puigventós i pels seus vilatans i vilatanes. L’equip que m’envolta en l’actualitat és un gran equip, integrat per persones transparents, capaces, responsables, obertes, generoses, dialogants i, per sobre de tot, persones honestes i treballadores. Aquest equip serà el que m’envoltarà en les pròximes eleccions. Quan arribi el moment, també comptaré amb persones que, tot i que avui dia no formen part de l’equip de govern, participen activament i constructivament pels interessos del nostre municipi.

- Quins projectes s'han fet realitat recentment?
La pavimentació del Camí Ramader i millora del seu drenatge; millores a la deixalleria; a l’escola: la millora del pati, la substitució dels tancaments de l’edifici antic i la instal·lació de bombes de calor als mòduls; canvi de la font del parc del cantó de l’escola; projecte de consolidació de la Comanda i plaça de l’església; la instal·lació d’un parc de street workout i d’una pista de skate a la zona esportiva del Mas Pau; el canvi de totes les llumeneres per Leds; l’arranjament dels camins malmesos a causa de les pluges intenses; instal·lació de mobiliari urbà a l’àrea de jocs dels Camps de la Font, a la zona esportiva del Mas Pau i al parc del SAU-1.

Alguns d’aquests projectes ja s’han executat, d’altres s’estan executant en l’actualitat i d’altres ja tenen data prevista. Hem de valorar que per poder portar a terme molts d’aquests projectes s’ha de tenir en compte els processos administratius i la cerca de finançament que, de vegades, fa que l’execució dels mateixos no sigui tan immediata com ens agradaria.

- Quins projectes hi ha actualment en cartera?
Són molts els projectes que tenim en cartera. Alguns es podran executar en el que queda de mandat i d’altres són projectes que podrem portar a terme en un futur i gràcies al suport i la confiança que dipositin en nosaltres els avinyonetencs i avinyonetenques.
La millora i adequació de la Rambla Sta. Eugènia (Mas Pau); la neteja dels abocaments incontrolats; l’adequació del camí de l’antic cementiri; intervenció per evitar inundacions al carrer Illes; punts de recàrrega de vehicles elèctrics; projecte per a la construcció d’una nova escola (en la darrera reunió amb el Departament d’Ensenyament ja es va parlar d’una data per iniciar el projecte); l’adequació de la “casa del Suís”; l’arribada del gas canalitzat al municipi; la instal·lació d’una depuradora; entre altres projectes que estem valorant.

A banda de tots els projectes d’inversió, també treballem en projectes lúdics i culturals per mantenir i millorar-ne l’oferta.