Juan M. Fernández

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Roses, Juan M. Fernández, ‘Ferdy’, ens explica la diferència entre les dues travessies de natació que tenen lloc durant la festa major de Roses.

Una de les activitats de la festa de Roses és la tradicional Travessia Local de Natació Trofeu Enric Badosa. Enguany és la 33a edició i tindrà lloc el dia 12 d’Agost. Però també tindrà lloc la a LXXXII Travessia de Natació del Port de Roses, el dia 15 d’agost.

Quina diferència hi ha entre una i l’altre?
Primer de tot és que la local té un caràcter més popular, i segon, que la distància és d’uns 700 o 800 metres. La del Port, organitzada pel GEN Roses, és un xic més llarga, uns 1.500 metres.

Quina participació soleu tenir a les travessies?
A la local depèn del dia de la setmana en què s’organitzi, com que és una travessia popular sol haver-hi sempre la mateixa gent. També vénen de fora del municipi, dels pobles del voltant o estiuejants. A la travessia del Port és diferent, no només tenim la gent de la zona que participa cada any, també ve gent d’arreu que, igual que vénen a Roses, van a altres travessies.

On es pot col·locar el públic per a veure-ho bé?
La travessia local, el dia 12, comença a les 11h a la Platja de la Punta i arriba a la Platja Nova. Per això un bon lloc son els espigons de la Riera Ginjolers. Amb uns bons prismàtics es pot seguir tota la travessia.

Pel que fa a la del Port és un xic més complicat de veure, perquè s’allunyen més de la riba.