El tradicional Carnaval de Llers, cita important per començar el març

A principis de mes, festa grossa al municipi, amb la Montecarlo al diumenge i amb premi a la millor disfressa durant la nit del dissabte.

Un any més, el Carnaval de Llers, un dels carnavals familiars més consolidats a la comarca, torna a ser un esdeveniment rellevant al calendari altempordanès. Ens ho explica la Feli Llorente, encarregada de la regidoria de festes del municipi. “Enguany, el nostre carnaval serà els dies 2 i 3 de març i, de nou, l’Associació Juvenil Brullersenca hi col·labora intensament”.

Quant al programa, Llorente el defineix com a “tradicional però molt consolidat” amb tota una sèrie d’elements que formen una fórmula que atrau molt en els darrers anys, tal com demostra la presència de persones de la comarca i d’arreu. “La gent del municipi es bolca molt en aquesta festa, per rebre de la millor manera a persones, sobretot, de l’Empordà, però també a gent que fa més quilòmetres per visitar-nos”.

La principal novetat és que per al dissabte a la nit, durant la festa de disfresses al centre recreatiu, la millor vestimenta serà premiada. La festa, impulsada pel col·lectiu Brullersenca, començarà a les dotze.

El plat fort tornarà a ser el diumenge a la tarda, a partir de les quatre, amb la cercavila pels carrers del municipi, amb inici i final al pavelló. Precisament aquí és on se servirà el tradicional pa amb allioli i botifarres, aquestes últimes procedents del conegut establiment de Can Malet. “La implicació de la gent del municipi és majúscula: no només amb la preparació del pavelló, sinó que pel carrer tothom serveix brunyols, garnatxa i galetes”. El ball, component fonamental d’aquesta festa carnavalesca, anirà a càrrec de la gran orquestra Montecarlo. En definitiva, diversió, riures i bona música assegurada.

llers carnaval 2019