Aquest diumenge, la tradició es concentra a Vila-sacra

Nova edició de la Fira de la Ceba i del Calçot, on les associacions municipals tenen un paper important, amb exposicions, concursos, música… En parlem amb l’alcaldessa Maria Carme Barceló.

- Com es presenta aquesta 16a edició?
La fira segueix bàsicament el model dels anys anteriors. Un dels canvis és el lloc on courem els calçots; com que es farà durant tot el matí, hem intentat que estigui més a la vista de tothom. Està previst coure uns 10.000 calçots.

- Què t’agradaria destacar del programa?
Tot plegat forma un programa ben complet i per a tots els gustos. Tenim un concurs de plantes i flors organitzat per l’Associació de Dones; un ofici solemne cantat per la nostra coral, la Coral Veus Blanques de Vila-sacra; activitats gratuïtes per a la mainada; el concurs de menjar calçots; les parades de degustació; diverses exposicions d’artistes locals; i la Fira pròpiament amb més de 70 parades amb tot tipus de productes.

- Què ens pots dir del famós concurs programat al migdia?
És l’activitat estrella! A cada edició se solen presentar entre 3 i 5 concursants, alguns d’ells repeteixen, si bé cada any tenim cares noves. En les primeres edicions cap dona no s’hi atrevia, darrerament hi ha participants femenines.

- Què representa aquesta fira per Vila-sacra?
16 edicions no són poques. Al contrari: la fira està consolidada i n’estic d’allò més satisfeta. A l’inici vam anar provant diferents fórmules de fira fins que vam trobar un model personalitzat, el qual espero que tingui continuïtat. És fantàstic veure com associacions del poble fan una feina immensa, així com un consolidat grup de voluntaris que, en forma de torns, aconsegueixen que durant tot el dia no falti de res i se solucioni tot allò que vagi sorgint durant el diumenge.

- Deixant de banda la fira, com transcorren aquests últims mesos a l’alcaldia?
Com ja he fet públic, després de 25 anys com a alcaldessa, no em presentaré en les eleccions del maig. Deixo l’alcaldia i ho faig molt contenta de la feina feta i de l'experiència adquirida. Estic gaudint intensament d'aquests darrers mesos sense la pressió de tornar a preparar candidatura. Evidentment, no cal que digui que em poso a disposició de qui em rellevi, per ajudar en tot el que pugui al meu poble.

VilaSacra Fira Ceba