El Carnestoltes d’Avinyonet, a punt per seguir creixent

Rua a la urbanització i festa al Centre Cultural Puigventós el dia 10 de març, amb tots els elements que han triomfat en les últimes edicions.

“En aquesta legislatura volíem recuperar i potenciar festes que s’havien perdut. La sensació és que ho hem aconseguit, sobretot quan veiem que també hi participen i ens visita gent d’altres pobles”, destaca Jordi Abres, des de l’equip de govern del municipi. Actualment, es programen fins a 6 festes al llarg de l’any, la meitat al nucli d’Avinyonet i l’altra meitat a la urbanització Mas Pau. El Carnesoltes, per exemple, es concentrarà al Mas Pau, aprofitant l’amplitud dels seus carrers i espais.

L’ajuntament impulsa la festa, tot i que amb una idea molt clara, segons el mateix Jordi: “Posem èmfasi amb les associacions, per tal de mantenir-les vives i actives. La feina de certs vilatans voluntaris sempre és d’agrair públicament, però un poble és més o menys actiu socialment segons les seves associacions: entre tots ho hem de tenir en compte”.

De cara al dia 10, el segon diumenge del mes de març: “El programa és molt similar als últims anys, ja que la fórmula és bona i ha anat, clarament, a més”. El dinar popular donarà el tret de sortida a la intensa tarda i animat vespre de festa per a totes les edats.

La cercavila comptarà, per exemple, amb una comparsa preparada pel jovent. “Ens dona alegria veure que el jovent del municipi comença a implicar-se en festes d’aquest tipus; ja ho van fer l’any passat”, expressa el regidor. Els Xancletes i el Dj Kids seran els encarregats de l’animació i la música, amb la tradicional xocolatada i el divertit concurs de disfresses.