Maria Corbairan, alcaldable del PDeCAT a Vila-sacra

Parlem amb Maria Corbairan, alcaldable del PDeCAT a Vila-sacra. L’actual alcaldessa, del mateix partit, Maria Carme Barceló, deixarà el càrrec que ocupa des de 1992.

- Què t’ha portat a ser alcaldable?
Actualment, sóc mestra jubilada. He estat, doncs, tota una vida treballant per a les persones, des de l’escola pública i, durant 21 anys, sent la directora d’un centre. Assumeixo ara aquest repte amb tota l’ànima i il·lusió per fer, repeteixo, el que sempre he fet: treballar per a la societat. En aquest cas, com és evident, el fet de treballar per als ciutadans del meu poble encara em fa més il·lusió.

- Com defineixes a les persones que t’acompanyaran a la candidatura?
El que més destaco és que he aconseguit que m’acompanyi un major nombre de dones que les que hi ha al grup actual. Compto amb un equip de persones valentes i disposades a treballar pel poble, sempre que els veïns ho elegeixin de cara al seu benestar.

- Com veus el municipi en els pròxims 4 anys si governa el PDeCAT?
Doncs m’agradaria definir-lo com ho fa sovint la nostra actual alcaldessa: Vila-sacra, tot i ser un municipi petit, sempre ha de ser un poble ordenat i agraït. Aquesta és la visió que cal tenir present. Hem de treballar per mantenir-lo així, net, endreçat i sense oblidar mai el seu progrés, tal com queda palès amb la feina feta en les últimes dues dècades. També vull centrar-me a treballar pel caràcter social, ja que el poble de Vila-sacra, malauradament, està dividit en dos: la part nova i la part vella. Cal, doncs, generar activitat social, provocar que la gent participi, surti de casa i tingui la consciència de pertinença de poble, fent desaparèixer la idea de poble dormitori. En definitiva, a Vila-sacra hi ha de cabre tothom, tothom qui hagi decidit de viure-hi. Ens hem de respectar més, així com a l’espai públic: vull incidir en la necessitat de ser cívics i fer les coses ben fetes.