Agnès Lladó

Agnès Lladó afirma que des d’ERC compten amb uns eixos ben treballats i consensuats des de fa temps, per tal de veure “una Figueres de i per a tots i totes”.

- Quines són les teves sensacions al carrer, ara ja durant els dies forts de campanya?
Les sensacions són molt positives. Però ja no només durant aquests dies de campanya, perquè en cap moment no hem deixat treballar; no es tracta de només trepitjar Figueres durant la campanya. Ha estat una constant durant tot el mandat però ara, és clar, de forma més intensa. I sí, insisteixo, les sensacions són bones. La gent vol que Figueres surti de la complicada situació en la qual es troba a hores d’ara i les propostes d’Esquerra Republicana estan sent molt ben rebudes. Entre tots i totes ens en sortirem.

- Com funciona i treballa l'equip aquests dies previs al 26M?
Sobretot... dormint poc (riu). Però com acabo de dir, no és feina de 15 dies. No es tracta d’anar improvisant cada dia i des d’Esquerra fa temps que els eixos de la campanya estan consensuats i ara bàsicament es tracta d’aplicar tot el que hem planificat. Després d’escoltar molt i redactar un programa amb el suport de 100 professionals de diversos àmbits, ara és l’hora d’explicar-lo a la ciutadania. Al carrer, a través dels mitjans o a les xarxes. I, el 26M, els figuerencs i figuerenques decidiran.

- Breument i escollint alguns pilars bàsics del programa, com t'agradaria veure Figueres en els propers 4 anys?
Ja n’hi ha prou de basar-se en la Figueres dels anys 80 i 90. Aquesta Figueres no existeix per molt que qui ha estat responsable durant aquests darrers vuit anys de la deriva de la ciutat s’encaparri a aplicar polítiques de fa 10, 20 i 30 anys. Davant aquesta incoherència, des d’Esquerra ens rebel·lem i diem Sí a Figueres, però a la Figueres del 2019 i a la dels propers anys. Una Figueres amb una oferta d’aparcament adequada (en quantitat i preu), una Figueres segura i cívica (amb més agents de la Guàrdia Urbana i fent complir les ordenances), una Figueres capaç de retenir el talent jove oferint-los oportunitats (formatives i laborals). En definitiva, una Figueres de i per a tots i totes.