Núria Escarpanter

Núria Escarpanter (Junts per Llançà), qui està previst que assumeixi l’alcaldia d’aquí a dos anys, destaca que tant ells com el PSC coincideixen en diversos eixos de treball, tal com queda plasmat els seus respectius programes electorals.

- Com valores el pacte entre el PSC i Junts per Llançà?
De manera positiva, bàsicament perquè té l’aval de la nostra militància. Com sabeu, es va sotmetre a votació la possibilitat de pactar tant amb ERC, Alternativa per Llançà i PSC, i un 99% ho va tenir clar. Es tracta d’un pacte fet purament en clau municipal, en cap cas té a veure amb els ideals o conviccions de partit: ens hem entès amb l’objectiu de fer avançar el poble i de portar estabilitat política, la qual, des del meu punt de vista, és imprescindible.

- Quines impressions has percebut per part dels veïns?
Veïns i votants m’han fet arribar bones opinions. Mentiria si digués que he trobat a molta gent que no estigui d’acord amb el pacte. Si se sumen els vots de PSC i Junts per Llançà i es comparen amb la resta, des d’aquest punt de vista es podria dir que és un pacte avalat per un bon col·lectiu de llançanencs i llançanenques. Cal recordar que, abans d’arribar al 26M, ja era un pacte que s’havia establert, per tant em dona la sensació que una part de la població entén i ho interpreta com una continuïtat del que ja hi havia fins avui dia.

- Com defineixes la composició final de l’equip de govern?
Penso que pot ser un equip on cal destacar experiència, per exemple amb un Francesc Guisset que ja ha estat regidor en la darrera legislatura i jo mateixa, amb una experiència de 12 anys com a regidora i treballadora al consistori. A més, és molt important destacar la presència dels altres tres regidors que continuen a l’equip de govern. I no puc deixar de mencionar la nova i jove incorporació, l’Elsa, que suposo que aportarà moltes coses noves que fins ara no hi eren. En definitiva, doncs, valoro l’experiència de la nova composició consistorial i les ganes de tirar endavant nous projectes posant sobre la taula els programes tant d’una formació com de l’altra, ja que coincidim amb algunes prioritats i amb ganes d’innovar i canviar coses.

- Així, a grans trets, quins són els vostres principals eixos de treball?
Com comentava, ha de ser un govern fort i de consens: del que es tracta és de continuar posant els programes damunt la taula i de subratllar tot allò present en un i altre. Tenim clar que el poble ha de prosperar, incidirem en la neteja, cal donar un tomb en l’àrea de joventut, crearem l’àrea de benestar animal, explotarem la residència de Can Marly (infraestructura amb moltes possibilitats) i, en definitiva, posarem esforços en tot allò que tingui a veure en millorar la vida de les persones, ja que, com sempre dic, són la nostra prioritat.