'Figueres és un bon lloc per compartir la nostra passió per la dansa'

Raquel del Castillo i Fali Álvarez, a punt d’obrir la Beat Dance Studio, una nova escola de dansa a la ciutat de Figueres.

Està previst que sigui una realitat a finals de setembre, concretament al Passeig Fages de Climent, número 39. La societat formada per Raquel del Castillo i Fali Álvarez obrirà a Figueres, “un bon lloc per compartir la nostra passió”, afirmen. I concreten: “Aprofitant la capitalitat de comarca, volem donar-nos a conèixer entre tots els públics, per així satisfer les inquietuds pel món del ball de la gent no només de Figueres sinó també dels pobles veïns”.

Quant als públics, la Raquel és molt clara: “A partir dels 3 anys, tothom hi serà molt benvingut. No hi ha una edat límit per parar de moure’s i de gaudir del ball, així que qui mana ha de ser el cos de cadascú”. Si bé, en obrir l’escola, oferiran una sèrie de cursos, sobretot de dansa urbana i zumba, l’objectiu és adaptar-se i no tancar-se a cap proposta. “Escoltarem les motivacions de la gent, per tal d’obrir un ampli ventall de cursos, del gust de tothom, sempre amb professionals per a cada estil”.

Al llarg de l’estiu, la futura escola, a través de les xarxes, està anunciant el que serà el seu equip de professors, un equip que s’anirà ampliant amb les demandes de la gent. “Tots ells són professionals titulats, amb moltes ganes d’ensenyar i de compartir la seva energia, força i essència pel ball”, comenta del Castillo. 

La Raquel, professora i directora, compta amb tota una sèrie de formacions, entre elles la de Pedagogia. També amb la recent titulació per impartir Strong Zumba, una varietat que fa només tres anys que es practica, per tal de treballar físicament fort el cos amb la música. Pel que fa a la Fali, ella s’encarregarà de la part administrativa i de la creativitat. Professionalment, compta amb molta experiència amb mainada, havent treballat en llars d’infants.

Un dels trets que caracteritzarà l’escola també seran els workshops que organitzaran, en principi alguns dissabtes a la tarda al llarg de l’any, amb professionals del món del ball, que faran exhibicions i, sobretot, compartiran les seves experiències i trajectòries. “No només volem captar a aquells que ja ballen normalment i volen millorar o simplement passar-ho bé, sinó també tenir entre nosaltres a gent que vol però que no s’atreveix a ballar. Cal deixar-se anar i provar-ho!”.

Raquel Castillo 02