Juanjo Serrán

El regidor Juanjo Serrán (Junts per Llançà) valora el present i futur de dues de les seves àrees, les quals són ben rellevants al municipi: Esports i Turisme.

- Quina valoració fas d’aquest inici de legislatura i per què repeteixes com a regidor?
Crec que ha estat un inici de mandat correcte, tot i que sóc dels que pensa que les valoracions sempre és millor fer-les al final que al principi, i que a més cal una visió des de fora per avaluar amb més objectivitat. És cert que iniciem una nova etapa, amb companys nous i alcalde nou, però les sensacions són bones. Tenim feina, però en línies generals penso que hi ha bona entesa amb els companys de govern, hi ha ganes de treballar i un esperit positiu, que sempre és important quan inicies qualsevol projecte.

Personalment, vaig decidir continuar perquè encara tinc la motivació i la il·lusió de poder treballar per Llançà. Penso que estem en un “ofici” que quan perds la il·lusió i la motivació és millor deixar-ho. Tan bon punt vaig parlar amb la nostra cap de llista, la Núria Escarpanter, i vam fer un repàs dels projectes que podríem desenvolupar, vaig decidir tornar a formar part del projecte de la seva llista.

- L’agost ha començat replet d’activitats esportives, com per exemple el concurs de pesca...
Efectivament. El concurs de pesca esportiva és organitzat pel Club Nàutic Llançà. Aquest, més enllà de l’esperit competitiu, té un rerefons solidari, ja que tot el peix que es pesca és destinat a fins benèfics. També, durant el mateix cap de setmana, s’ha realitzat la V edició de l’Aquatló Solidària, que organitza el Tintoreres Swimming Club, en el que hi va haver una participació molt destacada. Els beneficis, en aquest cas, van ser destinats al Centre de lleure El Dofí de Figueres. També, en termes esportius i mediambientals, va tenir lloc un acte de presentació d’un nou projecte en què intervenen Ocean52, SK Kayak, Platges Netes, Tintoreres Swimming Club i Vies Braves, amb la col·laboració de l’Ajuntament, en el que es va presentar un caiac fet de material reciclat i que estarà a disposició de qui vulgui a les instal·lacions de SK Kayak per fer neteja del litoral llançanenc. Aquestes activitats són un exemple de l’ampli ventall de possibilitats que podem trobar a Llançà, el que ens dóna compte del dinamisme del municipi.

- Com t'agradaria que evolucionés Llançà aquests 4 anys, quant a les teves àrees?
En l’àmbit turístic, darrerament es va apostar per un tipus de turisme que s’ha consolidat, un turisme de caire més familiar i amb activitats potents en aquest sentit. Ara, mantenint el que ja s’ha consolidat, voldríem buscar altres filons i altres perfils, per tal de poder continuar creixent en aquest sentit i poder tenir més fórmules per desestacionalitzar la temporada. En aquest sentit, haurem d’anar molt lligats del sector privat, per tal de crear sinergies de treball conjunt i poder estar alineats en les estratègies turístiques. Un altre tema pendent és el de millorar les telecomunicacions, i d’aquesta manera afavorir projectes que, d’una manera o una altra, estan vinculats a aquesta millora. Finalment, en temes esportius, m’agradaria que Llançà es convertís en un referent de l’esport i una important destinació de turisme esportiu.