Elies Fernández

Com cada equador de setembre, la poma de relleno torna a escriure Vilabertran en majúscules dins l’àmbit de les fires que promocionen els productes de la terra.

Després d’un intens programa Estiu a la plaça, la gent de Vilabertran no s’atura i ja té preparada una nova edició de la seva Fira de la poma de relleno i l’horta. Enguany, serà la 18a vegada que es fa, fet que des del Consistori valoren “molt orgullosos i de manera molt positiva”, tal com ens comenta Elies Fernández, regidor de Promoció Econòmica.

El diumenge 15, des de les 10 del matí i fins al vespre, en diversos espais emblemàtics del mig del poble s’acolliran parades, classes i demostracions, desfilades i exhibicions, visites guiades i música. A tall d’exemple, no es pot passar per alt el dinar gastronòmic amb productes de l’Empordà. “Precisament, recuperar i posar èmfasi als productes típics de la terra tot fent poble i donant a conèixer el nom de Vilabertran arreu del territori és la millor combinació per aquest dia”, afirma Elies.

L’Associació Els Xiprers són, de nou, els màxims responsables i encarregats de l’esdeveniment: “La fira és una moguda força consolidable, hi ha molta feina prèvia i evidentment molta dedicació durant el mateix diumenge; des de l’Ajuntament hi col·laborem, però tot el ressò ve gràcies al conjunt de membres que formen Els Xiprers. Cal agrair-los, doncs, que amb el seu bon fer es parli tant i de manera tan positiva del nostre municipi i de la nostra terra”, expressa Fernández.

Vilabertran Fira Poma 2019