Xavier Barranco

Dies abans de commemorar, un any més, l’històric exili, Xavier Barranco ens fa una valoració de la temporada d’estiu i es prepara, juntament amb el seu equip, per tirar endavant projectes municipals d’envergadura.

- Com ha anat aquesta primera temporada d’estiu dins la nova legislatura?
Des del Consistori, la valoració que fem de totes aquestes setmanes d’estiu és bastant bona. Els negocis, en general, han treballat, i això és el més important. Les eleccions, que sempre se celebren massa a prop de la temporada d’estiu, fan que hàgim hagut de funcionar en “mode supervivència”, però no hi ha dubte que hem fet una molt bona feina d’equip. El municipi ha estat ben preparat davant de la gran quantitat de visitants que hem tingut.

- Quin és el full de ruta a partir d’ara?
Després d’aquestes setmanes de, com dic, “mode supervivència”, ara toca reunir-nos i organitzar-nos per traçar adequadament les principals les línies de treball que tenim programades. Entre altres coses, és imprescindible consolidar el projecte de la Casa Walter Benjamin. També treballarem en la negociació per aconseguir la desitjada i necessària subvenció per afrontar les obres de la nova biblioteca, a l’actual i restaurada sala Walter Benjamin de l’antic ajuntament. És una important cessió feta per un italià i tots sabem que el nou espai, un cop estigui completat, serà conegut arreu d’Europa.

- Què suposa la 4a Escola d’Estiu?
Portbou es vestirà de gala, amb tots els actes commemoratius als 80 de la Retirada i sobretot cap a la persona de Walter Benjamin. L’Escola d’Estiu pren un gran ressò internacional dins el món de la cultura, l’acadèmic i el filosòfic. Enguany, a més, vull destacar l’acord amb el festival de fotografia Fotolimo, un festival d’arts gràfiques i fotografia amb el qual farem força amb els nostres veïns de Cervera i Colera, una cohesió que mai hauria de passar per alt i que, per tant, cal anar reforçant.