Durant tot el dissabte 7, a la plaça del Fort, molta activitat cultural i venda de productes per part de productors i artesans de les contrades.

De nou, la gent de Cantallops ja té a punt el seu Mercat de Nadal, que sumarà la seva segona edició, un espai amb productors i artesans de la comarca i de les dues parts de l’Albera. A més, a banda de les parades, hi ha diversos actes culturals programats: exposicions d’art, presentació i signatura de llibres, actuacions musicals i esbarjo per a la mainada.  

“El mercat no només s’ha de valorar positivament pel seu valor comercial, sinó que serveix, és clar, per promocionar el poble. També per crear teixit associatiu, quelcom gens fàcil avui en dia, ni a un poble petit com és Cantallops ni a qualsevol altre de més gran. Amb un esdeveniment com és el mercat aconseguim això, aquest concepte de trobada, de comunicació i de coneixement entre veïns i gent dels municipis del voltant”, explica Enric Fontanals, des de l’organització.  

El Mercat l’organitza l’Ajuntament, l’Acció Cultural de Cantallops i l’Agrupació de Petits Productors i Artesans de l’Albera (APPA). Com destaca Fontanals: “El mercat és un espai on mostrar i valorar el treball dels nostres petits productors i artesans, persones cada cop més joves, preparades i decidides i que conformen un teixit social i productiu imprescindible per al desenvolupament equilibrat dels nostres pobles i, en definitiva, del nostre país”.  

En l’esdeveniment se li dona molta importància a l’art i a la cultura, amb exposicions de pintures, escultures, gravats i fotografies. “Comptarem fins a 30 expositors. I val a dir que tots ells han estat escollits d’un amb un. Tractar amb cadascun d’ells ha estat molt positiu. Són joies de persones, uns grans petits comerciants”, valora Fontanals, en nom de l’agrupació. Tothom queda convidat, doncs, en aquesta destacada cita prenadalenca.

Cantallops Mercat 01