Júlia Gil

Júlia Gil, alcaldessa d’Avinyonet, forma part del nou cartipàs del Consell Comarcal de l’Alt Empordà des de finals del passat mes de juliol.

A mitjans d’estiu, Júlia Gil va ser nomenada consellera del nou govern del Consell Comarcal de l’Alt Empordà. Des de llavors, té concretament dues delegacions a càrrec seu: Ensenyament i Normalització Lingüística. Quant a Ensenyament, a principis de l’actual curs, va participar, per exemple, en la jornada de formació per a tots els acompanyants del transport escolar. El Consell coordina actualment una setantena de rutes a tota la comarca, el que equival un desplaçament d’aproximadament 2.500 alumnes a centres educatius de l’Alt Empordà.

“Supervisar aquest servei és una tasca de gran importància, per això la formació realitzada a principis de setembre, per tal d’oferir un servei de qualitat tal com es mereixen els joves de la comarca”, concretava Gil. El Consell Comarcal s’encarrega de coordinar totes les eventualitats que sorgeixin, així com vetllar pel correcte compliment de la normativa, la qual asseguri el benestar dels infants i joves.

En referència a la Normalització Lingüística, “els objectius generals, en tot moment, han de ser: fomentar el coneixement, l’ús i la divulgació de la llengua catalana”. I concreta: “El català ha de ser present en tots els àmbits. Per això continuarem impulsant els cursos de formació adaptats a totes les realitats sociolingüístiques i la resolució de dubtes a l'hora d'escriure en català amb seguretat”.

Darrerament, durant el mes de novembre, entre altres actes, se l’ha vist donant la benvinguda i participant en la Taula Rodona Comarcal de Dones. “Ha estat un plaer ser partícip en aquesta trobada”, expressava Gil, al seu perfil personal a les xarxes socials. Per tal de donar visibilitat a les dones i realçar el treball de totes elles, l’Institut Català de les Dones (Gencat) va impulsar aquesta trobada, celebrada al Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

“Gràcies a la reunió, hem pogut escoltar, conèixer i compartir les necessitats d’associacions, entitats i grups de treball formats per dones altempordaneses. El resultat: d’allò més positiu. En resum, estic molt satisfeta d’haver vist dones que, amb la seva empenta i el seu treball, aporten riquesa i, sobretot, cohesió social des de la diversitat, els valors i el talent, sempre des de la perspectiva de gènere”, resumia així la trobada la consellera Gil.

Amb la trobada, es va donar a conèixer el cartell amb tot el seguit de xerrades, tallers i trobades que se celebraran a Figueres, del 19 de novembre al 3 de desembre, amb motiu del Dia internacional per l’eliminació de les violències vers les dones (DIEVCM), fixat en cada 25 de novembre.