Doble celebració, per Reis, a Rabós d’Empordà

Parlem amb Domi Montiel, l’alcaldessa, que ens explica com el poble, i concretament els seus balcons, s’engalanaran a principis d’any. Aprofita també per compartir-nos els seus desitjos, municipals i d’àmbit més general, pel 2020.

- Parla’ns una mica dels actes nadalencs al poble i la implicació dels veïns:
L’acte més subratllat, d’entre tots aquests dies intensos i significatius, és, sens dubte, el del dia de Reis, que coincideix amb la festa del poble. Ja fa dos anys que fem venir el patge a recollir les cartes dels nens i és un dia en què els veïns engalanen els balcons, per tal de formar part del concurs que se celebra el dia de la Festa. Pràcticament tots els veïns, a part de les llums de Nadal típiques, decoren el poble amb adornaments que fan ells mateixos. I això és tot un goig. A més, tampoc podem passar per alt la Quina que se celebrarà el dia de Nadal.

- Com encares tu i el municipi el 2020? Quins són els teus desitjos com alcaldessa?
L’any 2020 serà la continuació de tot el que ja hem començat i que vam plasmar en el programa electoral. Quant als meus desitjos, en l’àmbit local, simplement espero que tot continuï com ara i que puguem acabar tot el que hem començat, sobretot mitjançant els recursos o finançament que necessitem i que esperem rebre com tenim previst. En l’àmbit més general, però també com alcaldessa, desitjo que s’acabi la situació que estem patint, no pot ser que paguem justos per pecadors, i això, encara que sempre hagi estat així, no deixa de ser trist i vergonyós alhora.