Intensa activitat nadalenca a Llers, dies abans de la seva festa d’hivern

Feli Llorente, regidora de festes, ens parla de les activitats nadalenques a Llers, prèvies a la Festa del mes de gener, on actuarà Lildami, un dels ídols del jovent actual.

- Què ens destaques d’aquests dies de Nadal al municipi?
Sens dubte, el plat estrella del poble i un dels esdeveniments subratllats a la comarca és el nostre pessebre. Enguany, compleix 25 anys i, segons sembla, serà una edició difícil de superar: amb camins i escenes noves, millores, detalls i sorpreses... La tasca que fa l’Associació Brullersenca és brutal! Les quines també són d’allò més importants, amb molt bona resposta any rere any, gràcies a la bona feina del club de futbol. Pel que fa a la resta d’actes, tot i que els deixo pel final, són igual d’importants, i m’afecten plenament a la meva regidoria i m’ocupen hores, però són d’allò més agraïts. Parlo del dia que farem cagar el tió, el dia 24 a les 17 hores, amb obsequis i xocolatada; i de la Cavalcada, amb tot un seguit de col·laboradors que cada any aporten molt. Com és habitual, l’ajuntament oferirà un piscolabis a tots ells per agrair la seva implicació.

- I, posterior a tot això, el calendari comarcal compta amb la Festa Major d’hivern, dins la primera quinzena del nou any...
Sí, en efecte això és un no parar, són unes setmanes frenètiques i intenses per tancar un any i encetar-ne un de nou. Però el vessant social d’un municipi s’ha de mantenir ben viu. Així doncs, tindrem tres dies plens d’activitat, enguany el cap de setmana del 10, 11 i 12 de gener. Pel divendres, al Pavelló Municipal del Poblenou, a banda del dj Radar Beat, tindrem a Lildami, un dels ídols dels joves d’avui dia. El dissabte, a banda de futbol i escacs, estarà dedicat als nens i nenes, amb animació infantil, farcell de jocs tradicionals i, per descomptat, la xocolata desfeta. A la nit, el destacat grup Banda Neon, molt seguit pel jovent de la comarca. Finalment, el diumenge serà més de tradició, amb missa i la gran orquestra Selvatana, amb sardanes, concert i ball de tarda. Quant a la missa, cal dir que els Cantaires de Llers, dels quals formo part, hi actuarem, sent una de les moltes actuacions que tenim programades, inclús amb una a França.