Elsa Rodríguez

A més d’oferir-nos àmplia informació sobre la festa, sabem els propòsits d’Elsa Rodríguez, regidora de Joventut, Família i Dona, i Activitats Públiques, de cara a aquest nou any.

- Com a llançanenca, què desitges o esperes de cada veí aquest 2020?
Per a aquest nou any 2020, desitjo el més important: salut per a tothom, i que aquesta vingui acompanyada sobretot de llum, alegria, entusiasme, emoció i sobretot d'actitud, perquè es puguin complir tots aquells somnis que tingueu en la ment.

Hem entrat en un any nou, i per això voldria renovar el nostre compromís de companyerisme i de treball en equip. Amb l’objectiu de poder construir murs i ponts que portin prosperitat al nostre municipi, i per tant a tots els nostres veïns.

Perquè, tal com diuen, "hem de recordar que, moltes vegades, la història més important de totes és la història que estem construint avui en dia”. Aquesta és l'única manera de poder ser un referent per a la gent, i sobretot per a les noves generacions.

- Ja en clau més consistorial, què representa la Festa Major de Sant Vicenç, amb tot el reguitzell d’actes?
Significa unir grans i petits per gaudir de les activitats i actes programats, per aquests 6 dies de festa. Aquesta festa mostra la personalitat del poble llançanenc, ja que s’exposa la varietat social i cultural de Llançà. L’inici serà el dia 17, amb tradicions i música. El dia 18, proposta infantil i pregó amb el gran Joan Pera, juntament amb exposicions i les variades propostes musicals fins ben entrada la nit. El diumenge 19, matinal de tirada al plat, acció ambiental a la platja del Cau del Lloc, entre altres actes, com el Concurs de Cuina i altres actes amb molt bona resposta cada any, com el concert de Festa Major amb La Principal de la Bisbal, i el posterior Ball de Festa Major.

Per encarar la recta final del programa, inflables el dilluns i dimarts al gimnàs de l’institut. També el dimarts, la conferència “L’arbre de la plaça: 150 anys de testimoni llançanenc”. I finalment, el programa conclou amb missa solemne en honor a Sant Vicenç i el Cant dels Goigs, a més de la benedicció dels animals. Al migdia, sardanes amb la Cobla Ciutat de Girona i la IX Botifarrada Popular, a la Plaça Major. I, com a traca final, a les 18.00 h, la festa de les llances, prèvia al concert a càrrec de Susana Sanz i Elena Martinell, a la Sala d’actes de la Casa de Cultura.

- En quin estat estan les teves regidories aquest 2020?
Sempre queda molta feina per fer, i un dels objectius principals d'aquest Ajuntament és millorar contínuament en totes aquelles coses que es realitzen, per tal de poder oferir als nostres veïns un municipi com es mereixen.

Un dels projectes que tenim presents des del consistori és apostar per la importància de creure en el jovent. Hem d’apostar per aquesta generació, perquè el jovent és la peça clau en una societat i el motor del canvi social en el nostre municipi. Així, és important poder desenvolupar tot un seguit d’estratègies per tal de respondre a les necessitats d’aquest col·lectiu (cosa que no serà fàcil, però amb treball i constància, ho intentarem aconseguir).

Referent a les activitats públiques, continuarem oferint sempre el millor ventall de propostes, per tal que la nostra gent pugui gaudir de les festes de la millor manera, amb actes musicals i tradicions per a tota la família.

I finalment, des de l’àrea de la família i dona, continuarem treballant per garantir la igualtat entre els homes i les dones i per combatre aquells aspectes estructurals de desigualtat, de discriminacions, i de totes aquelles violències que pateixen les dones.