Salvi Güell

L’humor de Txabi Franquesa, principal novetat d’enguany, com ens explica l’alcalde, en Salvi Güell

Com és tradició, en la frontera entre els mesos de gener i febrer, la gent de Castelló d’Empúries ofereix la seva Festa Major d’Hivern. Quant a dies, com és evident, és més reduïda que la festa d’estiu, però s’organitza amb molta cura i amb la premissa que tots els públics tinguin el seu espai.

- Què representa la Festa Major d’Hivern pel municipi?
Comptem amb un programa molt més reduït que altres festes, com la d’estiu, però any rere any transcorre amb molta intensitat i es respira molta tradició. Així que espero que, de nou, enguany sigui així. Des de divendres a diumenge, tres dies amb tota una colla d’actes, els quals hem intentat dividir per franges d’edats.

- Què destacaries del programa?
Per començar, la nit del divendres, que s’enfoca bàsicament als joves, amb dos grups que el jovent segueix molt: els Julay’s i Banda Neon. L’endemà al matí, molt més institucional; per exemple, podríem destacar l’entrega dels premis Espiga i Timó, els quals hauran estat aprovats dos dies abans pel Ple. A la tarda, els dos actes per a la mainada no poden passar per alt, primer amb la màgia i posteriorment amb l’animació infantil i la xocolatada. La novetat la tenim a la nit, aquesta vegada amb l’humor de Txabi Franquesa, del Club de la Comedia, amb taquilla inversa. Finalment, el diumenge serà el dia amb activitats més solapades per horaris, però totes elles per públics diferents. Destacaria, per exemple, els jocs de cucanya, les sardanes, i també la 6a Trobada de Puntaires i el 3r Campionat de Botifarra. Tancarem la festa amb concert i ball de la destacada Orquestra Montecarlo.