Anna Vila

Nascuda a Vilabertran, l’Anna, de 29 anys, és graduada en Turisme a la Universitat de Girona. Sempre amb ganes de descobrir món, no va dubtar en fer un Erasmus a Itàlia i, un cop acabada la carrera, va viure un temps a França i actualment a Austràlia, on té la feina.

- Quina és la teva relació amb l’Empordà i què representa ara que el veus des de lluny?
Hi he crescut i viscut la major part de la meva vida. Hi tinc la meva família i és una terra que em meravella per la riquesa natural i cultural que disposa. Ara que estic lluny, sempre dic que l’Empordà representa les meves arrels, el meu punt de referència i crec que, independentment d’on visqui, sempre ho continuarà sent.

- Què t’ha portat a viure i a treballar a Melbourne?
Sempre m’ha agradat molt viatjar i descobrir altres cultures i formes de viure el dia a dia. Amb la meva parella, ens vam embarcar en aquesta aventura a Austràlia i concretament a Melbourne, per tal de millorar el nivell d’anglès i, a la vegada, poder tenir l’oportunitat de viure en un destí amb una flora i fauna tan diferent de la que estem acostumats.

- Parla’ns una mica de la teva tasca laboral i del teu dia a dia:
Sóc graduada en turisme i he tingut la sort de trobar una feina relacionada amb el meu àmbit. Actualment estic treballant a la recepció d’un hotel al centre de la ciutat, on m’encarrego de fer reserves, atendre els clients i proporcionar informació turística, de transports, etc.

Fora de la feina, acostumo a acudir sempre que puc als esdeveniments que s’organitzen a la ciutat. Melbourne és molt multicultural, hi ha gent d’arreu del món i contínuament s’estan organitzant esdeveniments culturals, musicals i esportius, com l’Open d’Austràlia d’aquests dies. També acudeixo a tallers d’intercanvi d’idiomes o simplement passejo per la ciutat a peu o amb bicicleta, ja que tot està molt ben adaptat en aquest sentit.

- Quines similituds o diferències has percebut respecte a la cultura/manera de fer catalana?
Considero que tant els catalans com els ciutadans de Melbourne som persones obertes, que ens agrada parlar amb altra gent, sortir i fer activitats. La gran diferència és que a Melbourne sembla que la gent viu sense estrès, són molt educats i sempre tenen un somriure a la cara. Una altra diferència és que a Melbourne hi ha molta diversitat cultural i això es nota en la vida a la ciutat. Per exemple, hi ha un barri xinès, un barri italià, un de grec, i restaurants de tota mena. Això és quelcom que no tenim a l’Empordà. Per últim, hi ha una gran diferència a nivell dels horaris. Aquí la gent acostuma a dinar vora les 11:30-12 i sopen cap a les 19:00. Això també influeix doncs en horaris de les botigues, bars, restaurants… els quals tanquen molt més aviat. Tot és acostumar-s’hi!