David Garre

El canvi d’ubicació de la festa jove del divendres i el monòleg del dissabte, les novetats de la Candelera d’enguany a Castelló d’Empúries. En parlem amb el regidor de Festes, en David Garre.

- Què representa la Festa Major d’Hivern pel municipi?
És la festa petita que encara bastants pobles com Castelló conserven. A falta del típic turisme d’estiu, la major part de persones que s’hi veuen són cares conegudes, en ser gent local. Potser en la nit del divendres, la festa jove, és quan ve més gent d’altres pobles. Tanmateix, enguany, hem decidit moure-la, de la Sala Polivalent a la Sala Municipal, amb la intenció de fer-la més acollidora en un espai més petit.

- Què destacaries especialment del programa?
Sens dubte, l’acte que sobresurt és el monòleg a càrrec de Txabi Franquesa. Ara era difícil portar algun grup nacional o d’àmbit català de renom, com fem a l’estiu, així que, com a novetat, hem apostat per una figura capdavantera de l’humor. Quant a tradició, destacaria la 6a Trobada de Puntaires i la tarda de dissabte, destinada a la mainada. En general, com es percep en el programa, la intenció és cobrir la festa amb actes per a tots els públics.

- Com t’agradaria que evolucionés o es consolidés la cartera de Festes aquest 2020?
Musicalment, es fa difícil superar l’escala ascendent dels últims anys. Però conservar i treballar per tot allò que any rere any té èxit ha de ser una de les prioritats. No vull mirar només a any vista, sinó que en els 3 anys de legislatura espero aportar el meu granet de sorra i el meu punt de vista a l’hora de fer realitat esdeveniments d’oci, sempre amb la intenció de representar a tothom, sense deixar de banda cap sector de públic. Un cop passi la Candelera, ja ens endinsarem de ple en el Carnaval. Com ja he dit diverses vegades: volem festes participatives i que les entitats estiguin ben actives i amb bona sintonia amb el consistori.