L’AMPA suma una nova proposta a la tradicional arrossada de Carnaval a l’Armentera

La rua infantil, amb aturades a les tres places del poble, serà la novetat d’enguany a l’Armentera. En parlem amb la Meritxell Ibarz, Regidora de Cultura i Festes.

- Com ha iniciat l’Armentera aquest 2020 i cap a on ha d'avançar en temes de cultura i festes?
Dels primers dies de l’any, destaco les estones amb el patge i els Reis. Un any més, hem comptat amb la bona col·laboració de joves d’entre 17 i 22 anys, a més d’altres adults veïns del municipi. Tots ells, de manera desinteressada, s’impliquen molt en aquesta tasca tan important per als nens i nenes del nostre poble. A més, cal dir que, per tercer any consecutiu, hem tingut, com a Rei Baltasar, a un noi de pell fosca.

En l’àmbit cultural, aquest any serà continuista. Restem a l'espera de programar alguna presentació d'algun llibre i alguna altra xerrada d’interès. En l'apartat de festes, continuaran sent els joves que portaran les festes majors de Santa Cristina i Sant Martí, i és per això que els vull agrair la seva il·lusió i ganes de fer coses, tot i les retallades pressupostàries. Sense ells no seria possible.

En les altres festes que realitzem, com per exemple el Carnaval, comptem amb l’ajuda de l'AMPA de l'escola, i en altres esdeveniments, com l’11 de setembre, la Festa de la Vellesa o la revetlla de Sant Joan, hi col·labora gent del poble, i això és molt positiu i de molt agrair.

- Com es presenta el Carnaval d’enguany?
La novetat serà el dissabte 22 de febrer, gràcies a l’AMPA de l’escola, amb la nova proposta de la rua infantil. S’iniciarà a les 11 hores a la plaça de l’Església, i es faran aturades a les tres places del poble, tot esperant rebre caramels per part dels veïns. El recorregut conclourà, de nou, a la plaça de l’Església, on hi haurà xocolatada amb melindros. Posteriorment, a les 15 hores i a l’Escorxador, tota una colla formada per veïns i veïnes del municipi prepararan tot allò necessari per a l’arròs de l’endemà dia 23: sípies netes, musclos pelats, ceba i carn a punt, les 4 paelles netes...

Tot plegat perquè el dia següent, a la pista, l’arrossada torni a ser un èxit. Hi haurà ball, així com sardanes abans i després de l’àpat. És important fer memòria i dir que la gent ha de venir amb cadira, plats i coberts. L’arròs es començarà a servir a les 14 hores i la barra anirà a càrrec de la gent de l’AMPA.

- En definitiva, com a regidora, què esperes per a la festa en qüestió?
Confio que tornarà a haver-hi molt bona resposta per part de la gent. En els darrers anys s’han repartit aproximadament 1.500 plats d’arròs, així que espero que, com a mínim, es mantingui aquest èxit i tornem a fer net. I que el temps ens acompanyi, sobretot!

L'Armentera Carnaval 01