Jordi Pavón

El dia 23, des de les 8 del matí fins a la 1 de la matinada, intensa activitat i molta rauxa, com ens detalla en Jordi Pavón, regidor de Promoció Econòmica

Amb l’anomenada encesa del foc als perols, la gent de Pau dona el tret de sortida a un diumenge d’allò més intens, amb tradició, història i participació per part de tots els públics. “És un d’aquells dies que destaca en el calendari municipal, perquè d’alguna manera tot el poble s’hi bolca”, explica Pavón.

El migdia, a les 14 hores, després d’haver donat la benvinguda al Carnestoltes, se celebrarà el famós Ranxo a la plaça Nova i al centre cívic, amb mongetes, cigrons... Un dinar que es fa des de fa més de dues dècades: “Sempre s’hi respira un ambient molt festiu i, sobretot, molt familiar. Sense l’ajuda desinteressada per part de molta gent del poble seria pràcticament impossible mantenir aquesta tradició tan ben arrelada”.

A la tarda, per acabar de bé el dinar, moure l’esquelet i acabar de lluir les disfresses, ball amb el duet Xanadú. I a partir de les 22 hores i fins passada la mitjanit, nit jove amb el Trio Calavera i el dj Baldufa. “Des del consistori, repeteixo que estem d’allò més agraïts amb tota la gent que destina temps al diumenge en qüestió, aquestes coses són les que fan poble i de les que ens sentim orgullosos de ser veïns de Pau”, conclou el regidor.

Pau Carnaval 01