Josep Llobet Oliveras

Parlem amb Josep Llobet Oliveras (28-3-1985), portaveu de Junts per Navata - Acord Municipal. En Josep, navatenc de naixement i sentiment, enceta la tercera legislatura com a cap de l’oposició, després dels resultats de les darreres eleccions del passat mes de maig, en les que van obtenir quatre regidors.

- Com valores aquests primers mesos al consistori, on tres dels vostres regidors s’estrenen?
Aquesta legislatura la afronto amb molt d’optimisme, per primer cop som 4 regidors i això implica més responsabilitat. Per això, hem estès la mà a l’equip de govern per treballar junts. És una manera de treballar que no s’havia fet mai en aquest ajuntament, però mica en mica estem començant a tirar endavant plegats alguns projectes. No només 3 dels nostres regidors són nous, sinó que en total 5 dels 9 regidors del consistori s’estrenen per primer cop i això és molt positiu perquè ajuda a entrar noves idees i nous punts de vista.

- L’actual Alcalde, Jaume Homs, ja formava part de l’Ajuntament, quan vas néixer, i és Alcalde des de 1987. Curiositats de la política?
En Jaume és d’una generació de polítics que ja en queden molt pocs, abans si que molts alcaldes repetien durant molts anys, en tenim molts exemples a la comarca, però la política està canviant i, segons la meva opinió, el millor és que un alcalde estigui en el càrrec durant 2 o màxim 3 legislatures. D’aquesta manera la persona té temps de tirar endavant els seus projectes i idees, i després cal deixar pas a gent amb noves maneres de fer que es complementen amb les anteriors i al final el poble hi surt guanyant. Voler eternitzar-se en el càrrec acaba provocant que t’ho agafis com una cosa personal.

- Una altra curiositat de la política del poble, vostès, Junts per Navata representen ERC, mentre Compromís és el PDCAT, això pot crear confusions?
Potser alguna persona que ha arribat fa poc al poble pot haver dubtat, però en un poble pràcticament tothom es coneix i nosaltres ja ens vam presentar el 2015 amb aquest nom. Per nosaltres té una història d'unió de varies persones amb idees diferents que vam decidir fer el pas de presentar-nos junts. D'aquí el nom.

- Quines prioritats es marquen per aquests quatre anys?
Siguen conscients que no som a govern, una de les nostres prioritats és millorar la festa major, fer-la més participativa i que la gent del poble ser la faci més seva. No pot ser que es repeteixin els incidents que va haver-hi l’any passat. Per això a la d’aquest any hem treballat perquè hi hagi força novetats al respecte. Una altre de les prioritats que estem treballant és potenciar la memòria històrica de Navata, tenim un poble amb gran valor històric i aquest patrimoni hem de conservar-l’ho i donar-l’ho a conèixer. La millora i adequació de les entrades del poble és un tema que porta anys de retràs i creiem que ja no pot esperar més. Tant per temes de seguretat de tothom com d’ordenació de l’espai.

- L’estiu passat, Navata va ser un dels pobles afectat per bretolades durant la Festa Major. Com es pot solucionar aquesta problemàtica?
Des del primer moment vam treballar perquè això no torni a passar. Des de Junts per Navata vam organitzar una trobada amb regidors de festes de la comarca i vam poder veure diferents models de gestió. També vam fer assembles obertes amb els veïns perquè tothom pogués donar la seva opinió. Sabem que la solució perfecte no existeix, però aplicant varis canvis en temes de seguretat i organització creiem que podem rebaixar notablement el problema.

- Com t’agradaria veure el municipi d’aquí a quatre anys?
M’agradaria veure un poble que continua mantenint l’essència de poble, un poble que ha crescut de manera racional i que ha millorat la vida del seus veïns i veïnes amb uns serveis de més qualitat.