Salvi Güell

Parlem amb Salvi Güell, alcalde de Castelló d'Empúries, de com es vivia el carnaval quan era petit.

Celebraves el carnaval quan eres petit?
Doncs bé, jo vaig néixer a Tor, un petit poble que fa frontera amb Andorra, i allà el carnaval no s’hi celebrava, i no s’hi celebra. Per tant, jo vaig començar a participar en el carnaval aquí a Castelló d’Empúries, fa ja uns vint anys més o menys.

Quina diferència trobes entre el carnaval de fa vint anys i el d’avui en dia?
És evident que el carnaval de Castelló ha anat evolucionant, el nivell de les comparses ha crescut, hi ha més nivell i a més a més s’ha fet més gran. Amb la contractació de nous grups musicals i el fet d’endarrerir una setmana la celebració d’aquesta festa hem aconseguit la participació de gent de fora del municipi, quan abans la festa era més aviat local.

Quin és el carnaval que recordis que t’ha agradat més?
Tots els carnavals m’han agradat. Quan participava en les comparses evidentment ho gaudia més, ho vius al cent per cent, tot i que també hi he anat sense participar en una colla, com a espectador, i també m’ho he passat molt bé. La primera vegada que vaig participar amb una colla va ser arran del meu fill, vam començar a participar junts pares i fills. Ens havíem disfressat des del cancan fins a disfresses d’arbres. Però probablement la meva disfressa preferida va ser la d’aviador. Ens esforçàvem molt a fer una bona comparsa i en fer-nos les disfresses, molt bons vestits fets a mà, tot i que la carrossa la fèiem sempre a l’últim moment.

T’agrada el carnaval de Castelló d’Empúries?
I tant. El carnaval d’aquí es pot comparar amb el carnaval de qualsevol altre lloc. Té molta importància per a tots nosaltres. Al final, som més de mil participants, i emplenem tant el ball de divendres al vespre, com dissabte a la tarda i vespre, i no només això, sinó que també hi ha l’entrega de guardons que té molt de ressò. En general considero que tenim un bon nivell.