Parlem amb Montse Mindan, alcaldessa de Roses, de com vivia el carnaval quan era petita.

Com diria que és el carnaval d’avui en dia?
El Carnaval de Roses és alegre, divertit, i alhora que multitudinari conserva l’esperit de poble en el sentit que a la gent li agrada viure’l amb la família i les amistats.

Quina diferència troba entre el carnaval de quan vostè era petita i el d’ara?
Avui dia el nombre d’habitants s’ha quasi doblat des que jo era petita i ara no tots ens coneixem. Abans hi havia molta complicitat entre la gent del poble. Trobo una gran diferència pel que fa a l’ambient dels carrers durant els dies de carnaval. Potser el fet d’anar al Port és una bona idea a l’hora de menjar i passar una estona junts amb la colla, però ha fet que es perdi “ambient” al poble en general.

Però és normal, tot té el seu moment. Hem de tenir en compte que tot evoluciona i puc dir que sempre m’ho he passat molt bé, de jove, amb els fills i la família, amb els amics/gues i amb totes les colles en les quals he participat.

De petita es disfressava?
Vaig arribar a Roses amb setze anys. Recordo, gràcies a les fotos, quasi totes les disfresses i també les discussions o bé complicitats amb les amigues i la mare quan cosíem. Sempre ens hem cosit les disfresses i recordo especialment una que vàrem fer de boles de llana. La mare es va endur els cabdells fins i tot a les vacances!

Quin és el carnaval que recordi que li ha agradat més?
Els millors carnavals han estat aquells en què afortunadament hi hem participat, d’una manera o d’altra, tota la família. Els millors records no són de les passades, ni tan sols dels balls. Són les estones de cosir, els sopars amb la colla per decidir de què ens disfressaríem, la satisfacció en acabar una carrossa o aquell cafè a la plaça Sant Pere després de l’arrossada. Aquests moments, són carnaval!!

Montse Mindan

Seny i rauxa, Bon Carnaval a tothom!