David Garre

Parlem amb el regidor de festes Castelló d'Empúries, David Garre.

Quins dies se celebra?
El carnaval se celebra a Castelló els dies 28 i 29 de Febrer i 1 de Març. Se celebra una setmana més tard de la data oficial per no coincidir amb els carnavals d’altres pobles, per tal de permetre l’assistència de més perso- nes.

Quantes colles participen?
L’any passat hi van participar 22 colles. Però hi assisteixen moltíssimes més persones. L’aforament a les festes varia entre 600-700 persones el divendres vespre i el dissabte vespre es quadruplica, l’aforament màxim de la sala polivalent és de 2.500 persones, aquesta s’emplena i moltes persones es queden a fora.

Quin impacte econòmic té el carnaval?
L’ajuntament es gasta en el carnaval un pressupost d’uns 22.000 euros entre els grups, la seguretat, premis... Però també crea visibilitat a locals, restaurants, botigues, etc. Sobretot a Empuriabrava, ja que la rua passa per la recta des del Club Nàutic fins als arcs. A Castelló potser causa un impacte econòmic més baix.

Durant els anys com ha anat evolucionant el carnaval?
Ja fa uns anys que el carnaval de Castelló s’ha consolidat. Uns anys enrere vam tenir una millora de cara a la festa, pel fet de contractar grups musicals amb més prestigi, però la resta es manté, els participants i el pressupost no varien gaire. Si bé és cert que hem canviat alguna vegada la ruta de la passada a Castelló, sempre l’hem mantingut a Empuriabrava, l’única cosa que vam canviar l’any passat és la direcció d’aquesta. Si abans anava des del Club Nàutic fins als arcs, l’any passat anava dels Arcs cap al Club Nàutic. Però no hi ha gaires més variacions, ens intentem mantenir. Per a nosaltres és important que tothom s’ho passi bé durant el carnaval, per això hi gastem tant de temps i diners.

Castello Carnaval