Els delictes es disparen a Figueres un 16% en només tres mesos

Els atracaments creixen un 33% mentre que els robatoris a domicilis pugen un 67%.

Els delictes penals a la ciutat de Figueres han crescut un 16% en només tres mesos, segons es desprèn de les darreres dades publicades pel Portal Estadístic de Criminalitat del Ministeri de l’Interior, corresponents al tercer trimestre de 2019. Aquest preocupant increment respecte al trimestre anterior es reprodueix també si es compara amb les dades d’un any anterior. Així mentre al tercer trimestre de 2018 hi va haver a la ciutat un total de 745 delictes penals, al tercer trimestre de 2019 la xifra creix fins als 807, la qual cosa representa un 8% més.

Aquestes són les primeres dades de la delinqüència a la ciutat que analitzen el període del nou govern municipal d’ERC, PSC, Guanyem Figueres i Canviem Figueres i trenquen la tendència positiva de millora de la seguretat que s’havia experimentat durant l’any anterior. Així, al primer trimestre de 2019 es van comptabilitzar a Figueres 711 delictes, al segon trimestre van baixar a 697 mentre que al tercer, coincidint amb el canvi de govern, es dispara fins a 807.

Les dades per tipologia de delictes també segueixen una evolució alarmant. Els robatoris amb violència i intimidació entre juliol i setembre de 2019 augmenten un 33%, els robatoris amb força pugen un 45%, els robatoris en domicilis creixen un 67% i els furts repunten un 5%. Un dels pocs indicadors que té símptomes de millora són les sostraccions de vehicles, que baixen un 20%.

Malgrat aquestes dades negatives del tercer trimestre de 2019, l’estadística del Ministeri de l’Interior certifica que en l’acumulat de 2019, de gener a setembre, l’evolució dels delictes a Figueres encara va a la baixa en un 5% gràcies al bon comportament de les dades durant els sis primers mesos de l’any, amb l’anterior govern.

Tota aquesta informació, que es pot consultar al web del Ministeri de l’Interior, es va fer pública en el darrer ple municipal de l’Ajuntament quan des del grup municipal de Junts per Figueres es va demanar al govern que en fes una valoració i expliqués quines mesures es pensaven prendre per revertir la situació. El regidor de Seguretat, Pere Casellas, en la seva resposta, va admetre l’existència d’aquestes xifres i va assenyalar que “precisament aquest mateix matí ja les hem estat analitzant amb la Guàrdia Urbana”, però va dir que estava a l’espera de rebre informació dels Mossos d’Esquadra abans de fer-ne una valoració.