Natàlia Torres, des de Portbou

Natàlia Torres, des de Portbou, posa l’enfoc sobretot en el col·lectiu de més edat, molt present a Portbou, valorant que no es coneix cap cas d’infecció

Context municipal

La veritat és que, dintre de tota la dificultat, la valoració és molt positiva; generalment s’està fent molta bondat, es respira solidaritat i hi ha col·laboracions molt bones. El resultat de tota la prevenció és que a Portbou no hi ha hagut cap cas, que al fi i al cap és el més important de tot, sobretot amb la gran quantitat de gent gran que tenim. Estem cuidant molt aquest col·lectiu. En l’últim any i mig havíem anat perdent força gent i hagués estat molt desolador seguir perdent-ne, aquesta vegada amb la pandèmia.

Actes ja oficialment cancel·lats

Alguns de culturals s’han hagut d’esborrar del calendari, però el més destacat, quant a festes, és el Sant Joan, que és quan aquí comença a haver-hi més afluència de gent. Segur que no es farà. I en referència a les festes d’estiu, tot i que en l’última junta de govern vam aprovar-ne els pressupostos, és totalment incert si es tiraran endavant o no els actes, és evident que tot pinta que no.

No fer-se falses esperances

Com dic, la incertesa mana aquests dies a cada casa, a cada poble i a cada ciutat. Gairebé segur que aviat tindrem una nova pròrroga de l’estat d’alarma, així que vista l’evolució de tot plegat, només podem buscar paciència i no fer-nos falses esperances de calendari. És clar que tots ens preguntem si podrem anar a la platja a l’estiu, si podrem quedar amb el nostre cercle d’amics a una terrassa... però davant de tanta incertesa, no hi ha una altra que ser positius i, sobretot, cuidar-nos, per tenir allò més important: la salut.