Àngel Posas

La Fira dels Oficis de Sant Miquel, una de les que reuneix més gent en aquestes dates a la comarca, enguany queda esborrada, com és lògic. “És una pena, però perilla qualsevol acte d’aquí a finals d’any”, comenta l’Àngel Posas, l’alcalde.

Context d’aquests dies i actitud dels veïns

Segurament que està sent dur com a tot arreu. I si, a més, hi ha hagut 3 habitants del municipi ingressats, doncs encara pateixes més. Per sort, ja són a casa i bé. També és sabut que d’altres persones han patit el virus i han estat totalment aïllades als seus domicilis. Per això i per tot el que ens arriba a través de les notícies i comunicats, en general el poble ha respost molt bé, tothom basant-se en el respecte per a la situació. Pel que fa a temes solidaris, hem comptat amb un seguit de senyores del poble que han confeccionat mascaretes. Des de l’ajuntament vam adquirir material, així com guants per fer que tothom convisqui amb més calma en aquesta situació.

Actes oficialment cancel·lats

En efecte, i com va passant a la resta dels municipis, ens hem quedat sense alguna interessant xerrada que teníem programada, a més de la suspensió de grans tradicions com la Fira Oficis i la Festa de la Santa Espina i de la Gent Gran... A partir d’aquí, de cara a l’estiu i mesos vinents, tot plegat seguirà el seu curs i veurem, però molt em temo que enguany perillen inclús les Quines....

Pronòstic incert

Quan veus que els polítics de veritat desconeixen el que han de fer, tot plegat es torna encara més preocupant. Sovint ens manquen informacions o les que ens arriben són poc clares. Veurem com se segueix gestionant tot plegat... Possiblement, i de manera progressiva, es podrà començar a sortir, tot i que amb moltes restriccions. Ara mateix, a curt termini, no podem pretendre viure, ni de bon tros, com abans; caldrà reinventar-nos. Com tothom, espero que tot això passi el més ràpid possible, si bé em temo que anirà per llarg. Ara per ara, per a molta gent això ja serà la ruïna; només ens faltaria que hi hagués un nou repunt... Confiem que entre tots ens en sortirem.