Júlia Gil

Per Pasqua un ou per a cada nen i una rosa a cada llar per Sant Jordi són dos dels detalls duts a terme per part del consistori d’Avinyonet durant aquests dies de confinament. En parlem amb la seva alcaldessa, la Júlia Gil.

Context municipal

De la mateixa manera que la resta dels municipis, intentem complir curosament amb totes les mesures de seguretat i restriccions de mobilitat. He d’agrair públicament el comportament de la gent i l’esforç que estant fent, tant grans i petits que es queden a casa com la gent que treballa en els serveis mínims i els comerços locals: a Mas Pau, la fleca, i a Avinyonet, el supermercat i la farmàcia.

El contacte amb la gent

Des de l’ajuntament atenem a tothom qui es posa en contacte amb nosaltres, via telèfon o correu electrònic, així com xarxes socials. Personalment em poso en contacte amb la gent de més edat, que no té accés a aquests canals de comunicació. Diàriament treballem per poder informar de totes les mesures i les noves restriccions que ens fan arribar.

Mesures econòmiques i de desinfecció

Quant a mesures preses, el cobrament dels impostos del mes d’abril han quedat posposats. Quan tot passi es crearà un nou calendari de cobraments; les tarifes de les activitats i tallers que es feien en els edificis municipals també s’han congelat. A més, vam parlar amb l’empresa concessionària de la llar d’infants per aturar els cobraments i fer el retorn o la bonificació (quan torni la normalitat) de la part proporcional del mes de març. En referència a la neteja, diàriament es porten a terme tasques de desinfecció de zones d’escombraries i sobretot dels carrers amb més afluència, com són els dels comerços. Cal aplaudir fort, per tant, la feina de la brigada, que a més ajuden el supermercat amb el servei a domicili.

2.000 mascaretes

Des del consistori vam comprar tela (antivirus i certificada) per fer 1.000 mascaretes, i aquí és on els voluntaris han fet una feina impagable. Els comerços locals les disposen per repartir. A més, avui (16 d’abril), ha arribat la remesa de mascaretes que havíem demanat fa dies, unes 1.000 de les anomenades quirúrgiques.

Iniciatives festives

També val la pena mencionar que, tant per Pasqua com properament per Sant Jordi, hem intentat que, tot i els actes que hem hagut de cancel·lar (sortida a la Garriga, homenatge a la gent gran), els nostres veïns i veïnes s’hagin sentit acompanyats: per Pasqua, la mainada d’entre 0 i 12 anys han rebut un ou de xocolata a casa seva, i per Sant Jordi es farà arribar una rosa a cada domicili. Confiem que els actes suspesos es puguin celebrar quan tot es normalitzi i que tinguem els grups que ja havíem contractat.

Pronòstic del que vindrà

Difícil pronosticar segons què; de moment ens toca a tots tenir ben presents les mesures i restriccions que es vagin indicant per tal de complir-les adequadament. Només així ens cuidarem entre tots. Confio que la crisi vagi disminuint progressivament, que la corba de contagi vagi de baixada i que veiem la tornada a la normalitat molt més a prop. Un cop superem la crisi sanitària, ja farem un pas més i procurarem que l’efecte socioeconòmic sigui el menys greu possible. Entre tots ens en sortirem!