Remei Costa

Un mes després d’aquell tretze de març on l’angoixa, diu, “va envair de cop les nostres vides, amb la incertesa de no saber què passaria més enllà”, parlem amb la Remei Costa, l’alcaldessa

El context al municipi

A Ventalló, sobretot a l’inici, semblava que el temps s’hagués detingut, amb evident cara de preocupació continguda als comerços. Però el que cal destacar és que el maleït COVID-19 ha permès que trobem temps per estar amb els nostres, que sempre ens manca. Que pensem amb els veïns i amb la gent gran que ens envolta. Que ens oferim per ajudar a la gent gran, als que tenen problemes de salut o de mobilitat reduïda.

Tot i que ens hem vist forçats a estar tancats a casa, hem de pensar que a Ventalló som, d’alguna manera, privilegiats en aquest sentit: qui més qui menys té un terrat o un pati.

Durant els primers dies, el tema econòmic va quedar un pèl oblidat, davant dels pensaments de col·lapse total de la sanitat i de no saber si estàvem infectats i en els propers dies desenvoluparíem la malaltia. Diàriament les notícies han estat una cascada constant de desencisos i mals auguris, xifres i dades que quantificaven un panorama kafkià sense cap esperança que millorés, almenys pel que fa a curt termini.

L’etapa post pandèmia

Quan l’etapa de confinament hagi acabat, hem de trobar la mateixa energia per treballar a favor de la comunitat, agrair a la Lourdes i a la Carnisseria Roca, així com a la farmàcia de Ventalló, haver mantingut aquests dies els seus establiments oberts per poder abastir a la gent que no poden traslladar-se.

Un cop assegurat mínimament el tema de salut personal, el pensament se’n va directament a tot allò que ens trobarem a fora, quan ens permetin sortir lliurement: empreses, autònoms i ERTES, situacions laborals complicadíssimes... Mentre va ser lluny, tothom pensava de manera prepotent amb el virus, molts afirmant que això al seu entorn no passaria. Mai es pot donar res per fet.

Actes cancel·lats

Al nostre municipi hem anul·lat la festa de la gent gran que la teníem prevista pel dia 26 d’abril. També l’arrossada del maig al parc de la Bassa de Ventalló. Quan tinguem una idea clara de la situació en general, determinarem si busquem unes altres data per celebrar-les o bé les anul·lem definitivament.

Missatge final

Aprofitant l’oportunitat que m’oferiu en aquest canal de comunicació: vull felicitar a tots els veïns de Ventalló per la seva actitud, així com felicitar els que, tenint casa a Ventalló, aquest any no han vingut durant les vacances de Setmana Santa. Per responsabilitat, han restat al lloc on es trobaven confinats, i no han intentat saltar-se la normativa de confinament. Gràcies! Tal com diguem aquests dies, ens en sortirem! De nosaltres dependrà que aquesta experiència ens serveixi per aprendre i millorar respecte a l'actitud que tenim en vers als altres, en vers la mateixa vida i en vers a nosaltres mateixos.