Maria Corbairan

L’alcaldessa de Vila-sacra, Maria Corbairan, comenta algunes de les mesures preses, les quals han de servir perquè, un cop es vegi la llum al final del túnel, la gent es pugui refer el més ràpid possible

Valoració general de la situació al municipi:

Som un municipi petit, sense escola ni indústria. Per tant, la situació és força diferent en comparació amb altres llocs. Aquests dies, únicament comptem amb el forn i la farmàcia com a únics establiments oberts. Malauradament els 3 restaurants-bars, sense activitat, són dels més perjudicats. Tanmateix, viure en un lloc petit és positiu perquè pràcticament tothom es coneix i, en general, no hi ha comportaments incívics davant d’una situació com la que estem vivint. Personalment, vull fer públic el meu agraïment al Consell Comarcal, que presideix la Sònia Martínez, ja que és una passada com de bé ens informen diàriament i puntualment.

Mesures preses i col·laboracions

Prenem decisions amb el principal objectiu d’atendre bé, en tot moment, els nostres veïns i veïnes i de vetllar per la correcta desinfecció de totes les zones del poble, gràcies a la bona feina diària per part de la brigada municipal.

Des del consistori, compartim informacions sobretot a través de les xarxes socials, així com amb comunicats públics que fem visibles als dos establiments actius. De seguida, és clar, vam suspendre totes les activitats organitzades des de l’ajuntament: classes conjuntes, activitats esportives al camp de futbol... Per sort, es va aixecar el confinament respecte a l’activitat als horts, fet positiu perquè en tenim uns quants al municipi.

A l’administració, de manera gradual, s’ha anat fent teletreball; una administrativa a casa i l’altra a l’ajuntament, amb uns horaris d’atenció al públic molt restringits. També s’ha activat un telèfon d’emergències, bàsicament enfocat a les persones grans, les impossibilitades per algun motiu o aquelles que viuen soles. No els pot faltar de res. Igualment, encara que no truquin, un cop a la setmana reben trucades per saber com van.

A més, vull destacar que al poble tenim una noia que és militar que ens està ajudant moltíssim, amb una col·laboració molt ben rebuda, valorada i, el més important, molt eficaç. En segons quina situació, que tothom es pot emmalaltir, és important tenir un cercle de col·laboradors tancat i ben controlat. A principis d’abril vam aconseguir que a cada casa es disposés d’una mascareta.

Modificacions al calendari

Hem suspès els tràmits administratius i modificat el calendari fiscal d’aquest 2020. Intentarem prorrogar els tràmits tot el que pugui, seguint les corresponents pautes legals, i oferint plans individualitzats d’ajornaments de tributs. Volem que la gent, després d’aquest temps convuls, pugui refer-se el millor possible.

Quants als actes, és una pena no haver pogut tirar endavant la Passió d’enguany i debutar com a membres de la Federació Catalana de Passions. Vam fer el primer assaig, amb un Jaume Amorós, el director, que ho portava tot súper preparat i planificat, i just es va haver d’aturar tot.

Opinió personal

Dintre de la gravetat de caos social, repeteixo que ens trobem en un poble tranquil, cosa que és d’agrair aquests dies. Parlem periòdicament amb el metge, i tothom qui ho desitja és posat en contacte amb ell. Opino que, si bé és important estar informat, enganxar-se a la tele i veure i escoltar continues informacions sobre la pandèmia emmalalteix, així que cal desconnectar en la mesura que sigui possible. Des de l’equip de govern intentem tranquil·litzar la gent i fer veure que al final del túnel, per llarg que sigui, sempre hi ha llum.