Sònia Martínez

Sònia Martínez, com alcaldessa, ja tem per la tradicional festa de Pentecosta de la Jonquera, que penja d’un fil. I com a presidenta del Consell Comarcal, comenta que des de l’organisme s’està treballant de valent per atendre a totes les demandes

- Com estan responent els veïns i veïnes del municipi aquests dies? I el personal de l'administració?

En general la població està respectant el confinament i tan sols surt al carrer per les activitats permeses. Sempre hi ha alguna excepció que sol ser reincident i la policia local aixeca els corresponents actes, i fins i tot en un cas ha procedit a la detenció. Han sorgit diverses iniciatives solidàries, entre elles la de cosir mascaretes que han permès que a cada casa n’hi hagi una de material homologat i reutilitzable. Protecció civil està atenent a les demandes que es presenten i Creu Roja està fent una gran feina en tota la gestió de garantir menjar a les famílies. El personal de l'Ajuntament que pot fer teletreball ho fa des de casa i la brigada, juntament amb l'empresa de neteja, estan desinfectant els carrers i espais públics.

- S'han cancel·lat ja oficialment alguns actes previstos al municipi?

De moment ja s'ha suspès el festival Potenzia Fest i haurem d'esperar l'evolució de la pandèmia i les instruccions dels propers dies per saber si s'haurà de suspendre la festa de Pentecosta. Les meves properes, les activitats de Sant Jordi, com és evident i passa a tot arreu, també s'han suspès.

- Des del Consell, com esteu portant i treballant la situació?

Al CCAE totes les àrees s'han adaptat a aquesta situació i s'està atenent a totes les demandes, tant per part d'usuaris com d'ajuntaments. L'àrea de serveis socials ha de respondre a nombroses demandes per fer front a aquesta situació, ja que cada dia sorgeixen nous casos que cal atendre. Estem subministrant també material a les residències.