Agustí Badosa

Suspesa la Festa de la Vellesa, Agustí Badosa, l’alcalde, encara confia poder celebrar algun acte per la festivitat de Sant Pere, de finals de juny, amb les restriccions que calguin. Els càmpings, evidentment, també afectats.

- Quina és la situació d'aquests dies al municipi?

En un període llarg i convuls com el que estem vivint, és d’agrair que la gent, tot i està neguitosa, estigui mantenint un comportament molt cívic i responsable. Així, des del punt de vista municipal, no em queda una altra que felicitar els veïns i veïnes de Sant Pere per com estan responent. Si bé a escala de comarca no tenim una situació tan crítica com a altres llocs, el neguit, evidentment, és a totes les cases, i per tant la situació no és gens fàcil.

- S'han cancel·lat ja oficialment alguns actes programats?

A part dels normals i generalitzats a arreu, com és la diada de Sant Jordi, la Festa de la Vellesa, en teoria programada pel primer diumenge de juny i amb una mitjana de 300 assistents, té tots els números de, com a mínim, posposar-se. Pel que fa a la Festa Major de finals de juny, en honor al nostre patró, voldríem ser, de moment, positius i no haver-la de cancel·lar, encara que modifiquem actes i hi posem restriccions. Pel que fa als càmpings, una de les nostres puntes de llança, malauradament han hagut de suspendre prova del Campionat del Món de Windsurf, així com la trobada de caravanes Volkswagen, suspesa des de la pròpia seu central de la marca.

- Aspectes solidaris i emocionals del poble:

Als pobles de la talla de Sant Pere, que n’hi ha bastants a la comarca, sovint costa disposar de suficient teixit de voluntariat i associacions per fer front a les necessitats cada vegada més exigents d’un municipi actiu. Tot i això, a mi i a altres alcaldes de pobles de la comarca ens ha sorprès positivament la predisposició i la solidaritat de la gent. Aquí, per exemple, comptem amb cosidores per a totes bandes. No es para de cosir, i estic segur que ja s’han fet més de 1.000 mascaretes. A més, aquella gent que abans d’aquesta situació cuinava de forma solidària per a persones soles, ho segueixen fent. No hi ha dubte que tot suma per a sortir, com més aviat millor, d’aquesta situació.

Un altre aspecte que convé destacar aquí a Sant Pere és la important taxa d’immigració que tenim. Així, diàriament estem atents al Departament d’Ensenyament de la Generalitat, per les directrius i ajudes que ens puguin fer arribar, un cop detectades les necessitats dels nostres joves.