Mireia Pimentel

Mireia Pimentel, des del capdavant del consistori, ens comparteix la situació d'aquests dies a Santa Llogaia d'Àlguema, on l’estat d’alarma va iniciar-se just el cap de setmana del Carnaval

- Com estan responent els veïns i veïnes?

La gent del poble està responent molt bé; en general es fa molta bondat i estem tots confinats. L’altre dia vam anar a demanar a la gent més vulnerable, sobretot als més grans, si necessitaven alguna cosa i si estaven bé, i estem molt contents amb el resultat, en veure que, de moment, tots i totes es troben en un bon estat de salut. Per sort, i creuem dits, al nostre municipi no hi ha cap cas confirmat.

- S'han cancel·lat ja oficialment alguns actes al municipi?

Al principi vam cancel·lar el Carnaval, que estava previst pel dissabte 14 de març, i per la situació d’estat d’alarma no es va poder dur a terme. La propera festa que teníem prevista era la de la Vellesa, que normalment la fèiem al mes de maig. Aquest any, i a causa de la situació excepcional i d'incertesa en la qual ens trobem, ja no hem arribat a anunciar la festa de forma oficial, perquè encara no sabem amb exactitud quan es podrà reprendre. La salut és el més important, i per això de moment no ens plantegem fer la festa de la Gent Gran en els propers mesos, si bé està clar que no deixarem a aquest col·lectiu sense la seva festivitat, encara que hagi de ser més tard que d’hora.

- Aspectes solidaris i emocionals del poble:

La gent de seguida s’ha ofert per ajudar altres veïns, per exemple proporcionant aliments, oferint-los la possibilitat d’anar a fer-los la compra, o amb qualsevol altra ajuda que els hi faci falta. Des de l’Ajuntament, estem treballant per poder trobar mascaretes en estoc i poder-les proporcionar a tots els nostres veïns i veïnes.

- De tots aquests, quina és la teva opinió més personal?

Des del meu punt de vista, a més de controlar la pandèmia, hem de pensar en la situació que quedarà després de la tempesta, que és el que estem construint amb cada decisió. Sovint, les mesures temporals que es prenen en moments d'emergència arriben per quedar-se, i crec que aquest és el nostre exemple.

Però ara el més important és que tothom segueixi les instruccions que es van donant, que tothom es quedi a casa, perquè és l’única manera d'evitar el risc de contagi i, per consegüent, d'acabar guanyant al virus. És primordial també que la població comprengui l'excepcionalitat de l’ocasió, i que utilitzin els serveis únicament per allò que sigui necessari, que evitin visites i desplaçaments que en una situació normal sí que podrien fer, perquè així entre tots evitarem el col·lapse. Aturar el virus és responsabilitat de tothom, i n’estic segura que tots junts ho aconseguirem.