Àlex Hernández

Parlem amb Àlex Hernández, alcalde de Cabanes, on ja s’han plantejat activitats domèstiques i viables des del confinament, després de suspendre els actes festius del maig

La resposta de la gent

A Cabanes, la resposta al confinament està essent excepcional. El grau de responsabilitat entre la comunitat és màxim, fet que es palpa amb la nul·la activitat al carrer. Entenem que aquesta és l'actitud fonamental per aturar els contagis i per tornar com més aviat millor a la normalitat.

Cancel·lació d’actes tradicionals però noves activitats

L'estat d'alarma i les seves pròrrogues ens han obligat, és clar, a suspendre els actes de la Festa Major de Sant Isidre, prevista per al maig. Ha estat molt incòmode però es tracta d'una situació excepcional que requereix mesures igualment excepcionals. Tanmateix, en aquesta línia, volem plantejar activitats domèstiques i viables des del confinament per remarcar la Festa Major, com ja han fet altres ajuntaments, les escoles o fins i tot la proposta del club de lectura de Cabanes de cara al Sant Jordi.

Conjunt de mesures

L'Ajuntament prioritza, per davant de tot, la seguretat dels veïns i veïnes, i per això hem dut a terme mesures com la desinfecció recurrent de les àrees de contenidors, zones concurrents com davant dels comerços, tancament de fonts, etc. També cal destacar que, davant la complexitat per trobar mascaretes, des de l'ajuntament hem volgut fer arribar una mascareta a cada veí i veïna de Cabanes per mirar de garantir mínimament la seva seguretat quan surtin a comprar o treballar.

Preocupació sobretot postpandèmica

A títol personal, em preocupa molt l'afectació que pogués tenir a Cabanes el SARS-CoV-2, atès que és un municipi amb un envelliment de la població alt (com molts de l'Empordà) i aquest col·lectiu és de risc davant la COVID19. I també em preocupa moltíssim la falta de suport que està rebent la societat (treballadors i autònoms en especial) per part del govern del senyor Sánchez. Crec que és immoral la manca de mesures reals i efectives, ni tampoc d'una resposta ràpida. Aquesta mala gestió pot desembocar en nervis en el confinament davant la manca de recursos i una greu crisi postpandèmia.